Recent Nieuws

database

IKO Enertherm-Beobank sluit topseizoen feestelijk af

Feb 27, 2017

Vorige week werd in de gebouwen van hoofdsponsor IKO Enertherm het veldritseizoen feestelijk afgesloten. Met een prachtige regenboogtrui, vier nationale truien, het mooie ronde getal van 50 overwinningen, drie provinciale titels en eindzeges in de Wereldbeker (Toon), Superprestige (Sanne) en DVV Trofee (Sanne) werd 2016-2017 wederom een boerenseizoen voor veldritacademie IKO Enertherm-Beobank.

Sanne Cant ontpopte zich dit seizoen tot grootste prijsbeest. De 26-jarige Lilse won 19 crossen, werd Belgisch kampioene, stak de Superprestige en DVV Trofee op zak en bekroonde haar topseizoen met een prachtige en welverdiende wereldtitel in Luxemburg. “Dit is zonder twijfel mijn allermooiste seizoen ooit en daar heeft de wereldtitel uiteraard veel mee te maken”, glimlacht Sanne, die het seizoen ook als nummer 1 op de UCI-ranking afsluit. “Voor het derde seizoen op rij en daar ben ik best trots op.”

Bij de jeugd spant Ryan Cortjens de kroon met 11 zeges en de Belgische driekleur bij de tweedejaarsnieuwelingen. Junioren Toon (7 zeges en nationaal kampioen) en Loris (3 zeges en nationaal kampioe) kunnen eveneens terugblikken op een prima seizoen. Ook op de provinciale kampioenschappen schoot IKO Enertherm-Beobank meermaals raak. Zo werden Ryan en Toon PK in respectievelijk Limburg en Antwerpen. In Brabant ging Len met de titel aan de haal.

Of IKO Enertherm-Beobank in 2017-2018 even hoog mikt? “We moeten de lat altijd proberen te verleggen”, besluit Theuns met een knipoog.

Foto: Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image