Recent Nieuws

database

IKO-Beobank opent met overwinning en podiumplaats

Sep 03, 2017

Traditiegetrouw opent de cross van Steenhuffel het Belgische veldritseizoen. Bij de nieuwelingen werd de wedstrijd in het kader van ‘De Moedige Veldrijder’ een kolfje naar de hand van Lennert Belmans. Lennert vertrok als een pijl uit de boog en reed lange tijd solo. In de finale kreeg hij met Jetze Van Campenhout alsnog een metgezel maar in de sprint maakte hij het koelbloedig af.

“Ik rekende in de finale op mijn spurt. Jetze zette mij in de finale stevig onder druk maar ik maakte het in de sprint af, ondanks ik even uit mijn klikpedaal schoot. Het is hoe dan ook mooi om meteen te winnen”, reageerde Lennert achteraf. Mathis Avondts die zowel zijn debuut bij de nieuwelingen als bij de ploeg maakte, werd mooi negende.

Bij de junioren kleurde Len Dejonghe zowat de hele wedstrijd en nam vaak het initiatief. Jammer genoeg viel hij, mede door een leegloper in de finale, net naast het podium. Jasper Van Den Plas mistte zijn start maar knokte zich terug naar een vijfde plaats. Ook onze beloften kwamen in actie. Jonas Smet werd in zijn eerste wedstrijd als belofte knap achtste, Jarne De Meyer finishte op plek 19.

Vandaag in Kessel dan zorgde Len Dejonghe voor een nieuwe podiumplaats. Len verloor de sprint van winnaar Jarno Bellens na een hectische finale. "Jammer”, klonkt het. “Ik voelde mij nochtans goed hoor. Gisteren reed ik niet slim, daarom heb ik het vandaag anders aangepakt. Dat heeft wel geloond.”

Ook Arno Van den Broeck en Jasper Van den Plas waren van de partij. Onze twee mannen hadden pech met de startloting en moesten zo heel wat goedmaken. Beiden deden ze het alles behalve onaardig. Arno finishte als vijfde, Jasper werd zesde. Bij de beloften geen uitschieters vandaag. Victor Vandebosch werd 22ste, Jarne De Meyer eindigde op plek 25.

Foto: Brecht Toelen/Start Box

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image