Recent Nieuws

database

Sanne cant en jeugd klaar voor de strijd

Sep 4, 2017

Maandag was De Ark in Antwerpen het decor voor de ploegvoorstelling van IKO-Beobank. Uithangbord van de veldritacademie is ook dit seizoen wereldkampioene Sanne Cant. “Een evenaring van vorig seizoen zou geweldig zijn”, glimlacht de regenboogtrui.

Vorig seizoen behaalde IKO-Beobank maar liefst vijftig zeges en acht titels, de provinciale kampioenschappen meegeteld. Een dame, drie beloften, acht junioren en twee nieuwelingen zullen er komend seizoen alles aan doen om dat aantal te evenaren. Speerpunt is de leading lady van het veldrijden, Sanne Cant. “Ik heb een prima zomer achter de rug. Het is moeilijk in te schatten, maar ik denk dat ik verder sta dan vorig jaar”, aldus Cant. “Vorig jaar begon ik wat aarzelend door omstandigheden, maar sinds Gieten stond ik er helemaal.”

De voorbije jaren boekte Sanne om en bij de twintig zeges. De wereldtitel in Luxemburg was vorig seizoen de kers op de taart. “Winnen wordt ieder jaar moeilijker aangezien de top breder wordt. Ik wil iedere cross scoren en een evenaring van het voorbije seizoen zou uiteraard geweldig zijn”, vertelt Cant, die niet kan wachten om haar seizoen in de regenboogtrui te starten. “Die trui geeft mij tonnen motivatie. Het seizoen starten als wereldkampioene, met al dat aangepast regenboogmateriaal, is speciaal, maar extra druk voel ik niet.”

CORTJENS: “WK-SELECTIE ZOU GEWELDIG ZIJN”

Bij de junioren is het dit seizoen uitkijken naar de ontwikkeling van Ryan Cortjens. De Lanakenaar won vorig jaar 11 crossen, waaronder de Belgische titel, als nieuweling en gaat nu een reeks hoger aan de slag. “Ik hoop vooral dat ik een aantal crossen een mooi resultaat kan behalen in mijn eerste jaar als junior”, aldus een gemotiveerde Cortjens. “En als ik dan toch mag dromen, dan zou een selectie voor het wereldkampioenschap in Valkenburg geweldig zijn. Veel dichter bij huis kan een WK niet zijn.”

Foto: Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image