Recent Nieuws

database

Wisselende resultaten in Eeklo

Sep 10, 2017

In Eeklo is de eerste Brico Cross van het seizoen afgewerkt. Bij onze nieuwelingen haalde Lennert Belmans in de spurt om de overwinning de derde plaats. Bij onze junioren werd het een wedstrijd om snel te vergeten, onze eerste man, Zwitser Loris Rouiller, finishte pas als tiende.

Onze nieuwelingen Lennert Belmans en Mathis Avondts mochten de spits afbijten in Eeklo. Lennert, die op de voorlaatste rij moest starten, kon stelselmatig opschuiven. Uitendelijk kwam hij terecht in een koptrio dat zou spurten om de overwinning. Lennert moest daarin wel de duimen leggen maar finishte toch knap als derde.

“Ik heb een goede koers gereden vind ik van mezelf”, reageerde Lennert. “Ik kon snel opschuiven en op die manier kwamen we snel met zen drieën voorin. In de finale moest ik nog een kloofje dichten, daar heb ik alle krachten verspeeld. In de sprint verzuurden mijn benen volledig.” Ook onze eerstejaars Mathis Avondts reed een sterke wedstrijd, hij werd achtste.

De wedstrijd van onze junioren dan werd er eentje om snel te vergeten. Loris Rouiller en Len Dejonghe kwamen even neus aan het venster steken maar speelden geen echte rol van betekenis. Loris werd beste junior op een tiende plaats. “Teleurgesteld”, klonk het bij onze Zwitserse kampioen.

Len Dejonghe kleurde mee het wedstrijdbegin maar viel daarna terug en finishte als 11de. Eerstejaars Wout Vervoort mag wel tevreden terugblikken met een 14de plaats. Arno Van den Broeck finishte als 16de, Ryan Cortjens als 19de, na een zware val in de start. Lennert Meulemans tot slot werd nog 22ste. Tussen de elites werd belofte Victor Vandebosch 36ste.

Ook in Wiekevorst actie. Jasper Van Den Plas werd er tweede nadat hij de sprint om de zege nipt verloor. “Ik gokte volledig op de laatste ronde maar in de sprint moest ik mij gewonnen geven. Jammer, want ik voelde mij de sterkste”, klonk Jasper ietwat teleurgesteld.

Bij onze beloften reed Jonas Smet een sterke wedstrijd maar kende pech en moest opgeven. Door een valpartij viel hij letterlijk weg uit de kopgroep. Daarna moest hij met materiaalproblemen de strijd staken. Jarne De Meyer werd 29ste.

Foto: Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image