Recent Nieuws

database

Offday voor Sanne in Gieten, junioren tonen zich op alle fronten

Okt 01, 2017

Geen superdag voor Sanne Cant zondag in Gieten. Maud Kaptheijns domineerde de wedstrijd en daarachter streed de achtervolgende groep met daarbij Sanne om de overige podiumplaatsen. Maar in de finale liep het mis. Onze junioren daarentegen deden het op verschillende fronten bijzonder goed.

De wereldkampioene leek in de finale aanspraak te maken op een podiumplaats maar een val in de slotronde besliste daar anders over. “Maar het liep vandaag gewoon voor geen meter”, gaf Sanne achteraf toe. “Ik kende geen goede dag, had veel te weinig kracht in de benen en maakte bovendien nog een heleboel fouten.” Sanne zou uiteindelijk als zesde finishen.

Bij onze junioren reed Arno Van den Broeck zich sterk in de kijker. Arno die nog geen UCI-punten achter zijn nam had kende wat pech in de start en moest achtervolgen. Uiteindelijk knokte hij zich terug naar een knappe vierde plaats. “Hier ben ik tevreden mee. Ik heb er vandaag echt alles uitgehaald. Ook de eerste UCI-punten zijn nu binnen”. Ook eerstejaars Wout Vervoort mag met een elfde plaats terugblikken op een degelijke wedstrijd.

In het Zwitserse Bern dan pakte Loris Rouiller zijn tweede zege van het seizoen. Loris soleerde in de slotronde naar de overwinning en verstevigt zijn leidersplaats in het klassement van de EKZ Cross Tour. “Nochtans voelde ik mij fysiek vandaag alles behalve top. In de slotronde kon ik profiteren van een foutje van mijn twee kompanen.”

Ook Jasper Van den Plas kwam vandaag in actie. In Zele sprintte Jasper voor de zege maar moest nipt de duimen leggen. Toch een opsteker na de pech van de laatste weken.

Foto: Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image