Recent Nieuws

database

Rouiller pakt Europese titel in Tabor

Nov 5, 2017

Loris Rouiller is Europees kampioen! Onze Zwitser versloeg in het Tsjechische Tabor thuisrijder Tomas Kopecky in de sprint en rijdt nu een jaar lang in de mooie Europese kampioenentrui.

"Deze titel betekent echt veel voor mij. Het Europees Kampioenschap was mijn eerste grote doel dit seizoen. Ik was tuk op een medaille. Dat ik titel pak maakt mij heel gelukkig. Het is zonder twijfel de mooiste zege uit mijn carrière", aldus een zichtbaar geëmotioneerde Rouiller. "Ik zag mijn Zwitserse ploegmaten wenen en toen hield ik het ook niet droog. We zijn echt een hecht team."

In een fris, maar droog Tabor nam Rouiller een vliegende start. Hij reed de eerste twee ronden alleen, maar zag Kopecky terugkeren."Hij gaf een heel sterke indruk. Vooral op de technische stukken en de balken was Tomas goed. Daar probeerde ik telkens voor hem te zitten. De laatste ronden waren een tactisch steekspel. Ik weet dat ik met mijn postuur een sterke sprint heb. Daar heb ik op gemikt en ik kon het afmaken."

Ook Niels Vandeputte en Arno Van den Broeck kwamen in Tabor in actie bij de junioren. Arno strandde verdienstelijk op plek negen. "Maar er zat meer in. Bij de start werd ik serieus gehinderd waardoor ik hem volledig miste. Ik heb dan de achtervolging ingezet en ben nog naar plaats negen kunnen rijden. Echt jammer." Niels kende naar eigen zeggen niet zijn beste dag en moest vrede nemen met plek 15.

Foto: Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image