Recent Nieuws

database

Sanne wint de wereldbeker van Zeven, Wout is de beste in Lichtaart

Nov 25, 2017

Sanne Cant heeft de goede vorm duidelijk weer te pakken. Vorige week won ze de WB-manche in Bogense al en dat herhaalde ze zaterdag nog een keer in Zeven. De wereldkampioene vocht een verbeten strijd uit met de Amerikaanse Katie Compton en de Britse Helen Wyman.

Sanne nam zelf al vroeg het initiatief en kreeg in eerste instantie Helen Wyman met zich mee. In de finale kwam ook de Amerikaanse Compton weer aansluiten maar Sanne rondde het uiteindelijk koelbloedig af. Meteen de derde WB-zege van het seizoen voor Sanne.

“En daar ben ik uiteraard enorm tevreden mee. Om eerlijk te zijn? Neen, dit had ik niet verwacht. Ik verwachtte dat de concurrentie vooral van Katie en Helen zou komen maar dat ik uiteindelijk beter zou zijn, is toch enigszins wat verrassend.”

“Toch voelde ik mij vooral op de vlakkere en loopstroken de sterkste. Het doet vooral deugd om te zien dat ik ook op de zwaardere parcoursen mee kan doen voor de overwinning. De laatste weken heb ik het goede gevoel weer te pakken, hopelijk blijft dat nog even zo”, aldus Sanne.

Bij de junioren was onze beste vertegenwoordiger Loris Rouiller. De Europese kampioen deed lang mee voor de derde stek, maar moest in de finale met pijn aan zijn scheenbeen tevreden zijn met de vierde plek. Eerstejaars Ryan Cortjens werd zevende in de zware cross. Arno Van Den Broeck elfde en Niels Vandeputte kwam na een val in de start niet verder dan plaats vijfentwintig. In Lichtaart was er tenslotte een overwinning voor Wout Vervoort. Wout soleerde daar naar de zegeruiker. Jasper Van den Plas werd er tweede. Lennert Belmans mocht eveneens als tweede aantreden, maar dan bij de nieuwelingen.

Foto: Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image