Recent Nieuws

database

Lennert en Ryan op het podium in Hasselt

Dec 02 , 2017

IKO-Beobank is alweer sterk begonnen aan het weekend. In de Soudal Classics van Hasselt viel er zowel bij onze nieuwelingen als junioren een tweede plaats te noteren. Lennert Belmans verloor in een milimeterspurt terwijl Ryan Cortjens zich in de slotronde gewonnen moest geven.

Net niet. Veel meer valt er haast niet te zeggen over de manier waarop Lennert Belmans de spurt tegen Thibau Nys verloor. Lennert toonde zich andermaal bijzonder sterk maar moest in de finale nipt het onderspit delven.

“Zuur toch”, was Lennert eerlijk. “Al mag ik toch tevreden zijn op een omloop die niet meteen bij mijn capaciteiten aanleunt.”. Het werd hoe dan ook een spurt om duimen en vingers van af te likken. Lennert leek het lange tijd te gaan halen maar uiteindelijk bracht de finishfoto uitsluitsel.

“Eerlijk gezegd dacht ik toch dat het voor mij zou zijn. Niet dus. Als ik mijn spurt analyseer had ik misschien nog een tandje moeten bijschakelen. Dit is uiteraard een les voor de toekomst. Maar goed, ik keer wel met een tevreden gevoel naar huis.” Ook Mathis Avondts kwam in actie, hij liet een mooie achtste plaats noteren.

Bij de junioren waren de ogen gericht op Limburger Ryan Cortjens. Ook Ryan kwam sterk voor de dag en zat lange tijd mee in het spoor van Jarno Bellens, de latere winnaar. In de slotronde moest Ryan zich uiteindelijk ook gewonnen geven.

“De muur van Hasselt was er iets te veel aan”, gaf Ryan toe. “Ik moest Jarno in de slotronde laten gaan maar ik ben desondanks toch tevreden met mijn podiumplaats. Het geeft ook de bevestiging dat de vorm nog steeds in stijgende lijn zit.”

Ook onze andere junioren deden het alles behalve onaardig. Arno Van den Broeck werd vijfde na een lekke band terwijl Wout Vervoort na een valpartij nog wist terug te keren tot plek zeven. Lennert Meulemans werd 25st. Len Dejonghe moest na een valpartij noodgedwongen opgeven.

Foto: Wouter Toelen/TFOTO

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image