Recent Nieuws

database

Tweede plaats voor Niels Vandeputte in Mol

Dec 03 , 2017

Onze junioren sloten het weekend andermaal met een positieve noot af in de Zilvermeercross van Mol. Niels Vandeputte reed naar een knappe tweede plaats terwijl Arno Van den Broeck als vierde net naast het podium viel. Jasper Van Den Plas reed vandaag zijn laatste veldrit alvorens hij zijn pijlen volledig richt op het wegwielrennen.

Geen nieuwelingen op en rond het Zilvermeer in Mol, wel de junioren. Vooral Niels Vandeputte en Arno Van den Broeck speelden een rol van betekenis. Niels sprong uit een achtervolgende groep weg op om zoek te gaan naar leider en latere winnaar Gerben Kuypers. In de slotronde leek Niels het gat te gaan dichten maar in de absolute finale moest hij zich toch gewonnen geven.

“Gerben was vandaag simpelweg te sterk”, was Niels eerlijk. “Ik probeerde het sprongetje te wagen en kwam inderdaad ook dichter. Even geloofde ik er ook in. Maar in de finale versnelde Gerben nog een keer, toen was het vet bij mij al van de soep.”

Niels kan hoe dan ook met een goed gevoel beginnen aan de examenperiode. “Volgende week kom ik niet in actie, dan is het weer tijd om achter de studieboeken te kruipen. Pas in Namen maak ik normaal gezien mijn wederoptreden.”

Niet enkel Niels drukte vandaag zijn stempel, ook Arno Van den Broeck streed mee in de voorste gelederen. In de finale moest hij uiteindelijk wel het onderspit delven in de strijd om plaats drie. Zo viel hij net naast het podium. Jasper die vandaag zijn laatste veldrit reed werd twaalfde, Lennert Meulemans finishte als zestiende.

Foto: Wouter Toelen/TFOTO

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image