Recent Nieuws

database

Europees kampioen Loris Rouiller opent 2018 met nieuwe zege

Jan 01, 2018

Loris Rouiller heeft zijn Belgische periode afgesloten met een tweede zege in drie dagen. De Europese kampioen boekte op de Balenberg meteen zijn eerste zege van het nieuwe jaar. Ook onze andere junioren deden het goed: Ryan Cortjens werd vierde, Wout Vervoort negende.

Rouiller domineerde opnieuw van start tot finish, al liep het op nieuwjaarsdag wel iets moeilijker dan in Diegem afgelopen zaterdag. “Ik voelde de vermoeidheid deze keer toch wat opspelen en het is ook niet meteen een omloop die mij echt goed ligt.”

“Ik had al snel een kloofje maar na een valpartij kwam de rest weer aansluiten. Toch voelde ik mij sterk genoeg om de wedstrijd zelf in handen te nemen. Ik ben daarna opnieuw weggesprongen maar ik had al snel in de gaten dat ik tot in het slot moest blijven vechten. Dat heb ik dan ook gedaan.”

Uiteindelijk hield Loris stand en zo begint hij het jaar zoals hij het eindigde. Meteen zijn twaalfde van het seizoen. “Het is een bijzonder mooie week geweest”, aldus een gelukkige Zwitser. “Normaal zou ik dinsdag ook nog in Meilen (Zwitserland) van start gaan maar ik denk dat ik toch maar wat rust ga nemen nu. Dat heb ik wel verdiend”, knipoogt hij nog.

Ook onze andere junioren deden het vandaag goed. Ryan keerde na een tumultueuze start knap terug naar de vierde plaats. Wout Vervoort, die een sterke beginfase liet optekenen, werd negende op de flanken van de Balenberg.

Foto: Start-Box.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image