Recent Nieuws

database

Mathis Avondts pakt zilver op het BK in Koksijde

Jan 13 , 2018

Mathis Avondts heeft op het Belgische kampioenschap in Koksijde meteen voor een eerste medaille gezorgd. Mathis pakte bij de eerstejaarsnieuwelingen een knappe zilveren plak. Bij de tweedejaarsnieuwelingen kenden onze renners een offday, Lennert Belmans strandde op een zesde plaats.

Nochtans zag het er in de beginfase alles behalve naar uit dat Mathis zou meestrijden voor de prijzen. “Ik wist dat de start belangrijk was en ik kon ook als eerste het veld indraaien. Maar in de eerste zandstrook stropte het volledig op waardoor ik meteen heel wat plaatsjes verloor”, vertelt Mathis.

Op die manier waren een medaille en een eventuele titel plots ver weg. “Ik denk dat ik na de eerste ronde al op meer dan een halve minuut achterstand volgde. Toch ben ik er in blijven geloven, op die manier kon ik in de finale zelfs nog naar het zilver toe rijden.”
“Of ik teleurgesteld ben? Ja en neen. Uiteraard had ik graag die vierde titel op rij gegrepen maar ik durf eerlijk te stellen dat Jelle Harteel (de nieuwe Belgische kampioen) te sterk was. Ik ben uiteraard blij dat ik uit een verloren positie toch nog naar een medaille kon toerijden”, aldus de man uit Kalmthout.

Bij onze tweedejaarsnieuwelingen werd het een BK om snel te vergeten. Nochtans verdeelde Lennert in de openingsfase mee de koek maar daarna viel hij volledig terug. “Een mindere dag, net op het BK. Jammer, uiteraard, maar ik kijk gewoon uit naar de volgende afspraken”, was Lennert nuchter achteraf. Nando De Rijck werd vijftiende.

Foto: Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image