Recent Nieuws

database

Niels Vandeputte pakt meer dan verdiende bronzen plak

Jan 13 , 2018

Niels Vandeputte heeft op het Belgische kampioenschap bij de junioren de bronzen medaille behaald. Een beresterke prestatie van Niels die tot tweemaal toe kreeg af te rekenen met kettingproblemen maar in extremis op slechts twee seconden van goud strandde. Onze anderen junioren hadden vandaag niet hun beste dag.

Het zat alles behalve mee in Koksijde voor Niels Vandeputte. Na twee ronden en een mindere start kwam de man uit Brecht weer aansluiten bij het koptrio dat streed voor de felbegeerde tricolore. Maar daarna sloeg het noodloot tot twee keer toe.

“Op de brug viel mijn ketting eraf”, legt Niels zelf uit. “Ik stond helemaal te trillen waardoor het toch enige tijd duurde vooraleer ik weer kon vertrekken. Daarna ben ik gewoon vollebak doorgegaan en tot mijn verbazing kwam ik terug op plek twee terecht.”

En toen liep het weer mis. “Net op het moment dat ik aan kop kwam viel mijn ketting er weer een keer af, gewoon op een recht stuk. Brute pech, want ik kon er zelf echt niets aan doen. Ik heb geprobeerd om het hoofd niet te laten hangen en in de laatste bocht kwam ik zelfs nog terug.”

Niels spurtte zo nog mee voor de medailles en kaapte zo alsnog het brons weg. Een meer dan verdiende medaille na een ijzersterke wedstrijd. “Maar hier koop ik niets mee. De teleurstelling is dan ook bijzonder groot. Ik probeer positief te blijven en vooruit te kijken, maar dit doet pijn.”

Onze anderen junioren kenden vandaag niet hun beste dagje in de duinen van Koksijde. Ryan Cortjens vervolledigde de top tien, terwijl Wout Vervoort en Lennert Meulemans als respectievelijk 20ste en 25ste over de meet bolden.

Foto: Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image