Recent Nieuws

database

Lennert en Niels brengen zegestand op 50!

Feb 10, 2018

Feest bij IKO-Beobank in Lille! Niet enkel bij de nieuwelingen met Lennert Belmans, maar ook bij de junioren met Niels Vandeputte waren we aan het feest. Zo zorgden onze twee jonkies voor de vijftigste ploegzege van het seizoen.

Bij de nieuwelingen was Lennert Belmans de sterkste van een groep van vier in de spurt. “Mooi dat ik kan winnen in een thuiscross”, klonk het achteraf. “Ik was echt gebrand op de zege. We waren erg aan elkaar gewaagd maar in de spurt voelde ik mij echt wel de sterkste. Ik denk dat dit de mooiste zege is van het seizoen.” Ook Mathis Avondts en Nando De Rijck deden het uitsteken op plaats vijf en zes.

Bij de junioren bracht Niels Vandeputte een ware onemanshow. Na goed twee ronden nam hij het commando over van Europees kampioen Loris Rouiller en trok Niels er alleen vandoor. “In het begin was het best lastig, het bleef lange tijd samen waardoor het drummen was.”

“Toen ik bij Loris kwam aansluiten nam ik het commando over in het technische gedeelte. Ik nam daar meteen zo’n vijftal seconden voorsprong. Dat kloofje heb ik daarna steeds verder en verder kunnen uitbouwen. Hiermee spoel ik de WK-teleurstelling toch een stukje door”, reageerde Niels achteraf terecht tevreden.

Europees kampioen Loris Rouiller viel net naast het podium als vierde. Eerstejaars Wout Vervoort kwam als elfde over de meet, Ryan Cortjens werd dertiende.

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image