Recent Nieuws

database

Wereldkampioene Sanne Cant wint voor thuispubliek in Lille

Feb 10, 2018

Wereldkampioene Sanne Cant heeft in de Krawatencross van Lille haar zeventiende zege van het seizoen geboekt. Sanne koos halfweg het hazenpad en gaf de voorsprong van zo’n goede tien seconden nooit meer uit handen.

Vorig jaar lukte het nog niet maar nu slaagde Sanne Cant er wel in om haar thuiscross te winnen in die prachtige regenboogtrui. Sanne zette in Lille alweer een zoveelste huzarenstukje neer. “Ik voelde mij op zich echt wel in mijn nopjes tijdens de wedstrijd”, glunderde ze achteraf.

“Maud startte furieus maar ik kon mijn wagonnetje vrij vlot aanhaken. Samen met Maud had ik dan al snel een kloofje. Halfweg wedstrijd heb ik het commando zelf overgenomen en heb ik het laken volledig naar mij toe kunnen trekken.”

De zeventiende zege van het seizoen voor de Lilse en een bijzonder mooie. “Lille is altijd speciaal, maar hier winnen in die regenboogtrui maakt het nog een pak mooier. Je rijdt hier eigenlijk de hele wedstrijd rond in een soort roes, de vele aanmoedigingen zijn fantastisch. Bovendien is het mijn zeventiende van het seizoen, maar ik ga voor de twintig”, klinkt ze ambities.

Te beginnen met de wedstrijd van zondag dan in Hoogstraten voor de Telenet Superprestige. “Ik sta samen met Maud aan de leiding in het klassement maar ik hoop dat ik er in Hoogstraten kan overgaan. Dat gaat lastig worden want ik voorspel dat het morgen wel eens opnieuw een tweestrijd zou kunnen gaan worden tussen mezelf en Maud Kaptheijns”, besluit Sanne.

Foto: Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image