Recent Nieuws

database

Loris Rouiller zorgt voor eerste zege op de weg

Apr 02, 2018

De eerste zege van het nog prille wegseizoen is een feit. Onze Zwitser Loris Rouiller won zondag de tweede rit in de gerenommeerde ‘Tour du Leman’. De Europese veldritkampioen sprong in de slotkilometer weg en bleef een jagend peloton nog voor. In het eindklassement finisht hij als veertiende.

“In de eerste rit op zaterdag (19e) voelde ik mij al sterk maar mengde ik mij niet in de pelotonspurt. Zondag leek het alweer af te steven op een spurt maar dat wilde ik niet zomaar laten gebeuren.”

“Ik speelde op de verrassing door in de slotkilometer nog weg te springen. Tot mijn verbazing kon ik meteen een kloofje slaan en bleef ik uiteindelijk een achtervolgend duo en het peloton nog voor.”

Zo is de eerste zege van het ‘nieuwe’ wegseizoen voor IKO-Beobank nu al een feit. Volgende week komt onze Zwitser trouwens in actie tijdens Parijs-Roubaix voor junioren. “De kans om één van de mooiste wedstrijden ter wereld te rijden wilde ik absoluut niet laten schieten.”

“Dat is dus ook de reden waarom ik zo vroeg opnieuw in competitie ben getreden. Ik hoop dat ik mij volgende zondag toch op één of andere manier zal kunnen tonen. Ik kijk er naar uit”, aldus Rouiller.

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image