Recent Nieuws

database

Ook onze Belgische jongens treden terug in competitie

Apr 24, 2018

In de paasvakantie trokken onze jongens nog op stage richting Landal Valkenburg, afgelopen weekend traden de meesten opnieuw in competitie. Onze junioren kwamen zaterdag in Merchtem aan de start, terwijl nieuweling Mathis Avondts en aspirant Damon Bellon richting Retie en Wemmel trokken.

Zwitser Loris Rouiller is al een tijdje weer op dreef maar ondertussen komen ook onze Belgische jongens weer op kruissnelheid. Zaterdag verschenen Ryan Cortjens, Niels Vandeputte, Wout Vervoort en Lennert Meulemans aan de start in de juniorenwedstrijd van Merchtem.

De wedstrijd viel iets over halfweg in haar beslissende plooi nadat een groep van twintig wegreed. In die groep van twintig maar liefst drie mannen van IKO-Beobank: Niels, Ryan en Wout. Ons drietal liet zich meermaals opmerken en reed een bijzonder attractieve wedstrijd. Uiteindelijk finishte Ryan als tiende, Niels als elfde en legde Wout beslag op een zestiende plaats. Lennert Meulemans sloot af in het peloton op plek 37.

Zondag kwam Mathis Avondts in Retie bij de nieuwelingen. Ook Mathis stak zijn neus meermaals aan het venster en werd uiteindelijk achtste, al liet de camera van Cycling Vlaanderen het in de finale wel afweten, waardoor hij in de officiële uitslag pas als dertigste werd geclassificeerd.

Tot slot maakte ook de jongste van de hoop, Damon Bellon, zijn rentrée op de weg bij de aspiranten. Damon reed in zware en vooral razendsnelle wedstrijd naar een knappe zeventiende plaats.

Volgend weekend trekken onze junioren trouwens naar Troyes voor ‘Le Tour des Portes du Pays d'Othe’, een gerenommeerde UCI-tweedaagse in Frankrijk. Ryan Cortjens, Loris Rouiller, Niels Vandeputte, Wout Vervoort, Jasper Van den Plas (WAC Hoboken) en Rik Meeusen (WAC Hoboken) verdedigen dan onze kleuren.

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image