Recent Nieuws

database

Junioren tonen zich in Troyes

Apr 30 , 2018

In het Franse Troyes werd afgelopen weekend de tweedaagse ‘Tour des Portes du Pays d’Othe’ afgewerkt, een gerenommeerde UCI-wedstrijd en voor onze junioren meteen de eerste wedstrijd van hun wegcampagne in ploegverband. Zwitser Loris Rouiller was de beste man in het eindklassement met een 31ste plaats.

Zaterdag stond de eerste rit over goed 93,5 kilometer op het programma. Die draaide uit op een massaspurt waarin Ryan Cortjens en Loris Rouiller zich mengden. Ryan werd knap vijfde, Loris zesde. Onze andere jongens finishten in de buik van het peloton. Enkel Wout Vervoort, die zwaar ten val kwam, moest in de finale van de rit de rol lossen.

Zondag startte met een ploegentijdrit waarin IKO-Beobank gehavend aan de start verscheen. Naast Wout Vervoort kon ook Niels Vandeputte door maagproblemen niet op volle kracht meespelen. Toch realiseerden onze mannen, onder aanvoering van het kwartet Loris, Ryan, Rik Meeusen en Jasper Van Den Plas, nog een knappe achtste tijd.

In de slotrit, die eveneens in een massaspurt werd beslist, was Jasper onze snelste man op een dertiende stek. In het eindklassement finishten Loris, Jasper, Ryan en Rik mooi achter elkaar als respectievelijk 31ste, 32ste, 33ste en 34ste. Wout Vervoort werd 114e. Niels op zijn beurt besloot om niet meer van start te gaan in de laatste etappe.

In Rotselaar verscheen Lennert Meulemans zaterdag aan de start, hij eindigde als 49ste in de buik van het peloton.

Ook Damon en nieuwelingen in actie

Naast onze junioren kwam ook aspirant Damon in actie. Die werkte in Olen zijn eerste MTB-wedstrijd af van het seizoen en moest daarom achteraan starten. Uiteindelijk remonteerde Damon goed 25 renners om zo als 31ste te finishen.

In Riemst was het de beurt aan Mathis en Lennert. Het tweetal reed een bijzonder attractieve koers, wat Lennert een knappe zesde plaats opleverde. Ook Mathis probeerde meermaals mee te springen in een ontsnapping maar moest uiteindelijk vrede nemen met een stek in het peloton. Tot slot werkte Nando de Rijck de ‘Tour de la Basse Meuse’ af en eindigde na twee ritten en één tijdrit op plaats 39 in het eindklassement.

Foto – JM Hecquet

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image