Recent Nieuws

database

Cant pakt brons op BK wielrennen, Rouiller Zwitsers kampioen mountainbike

Jun 24 , 2018

Sanne Cant heeft op het Belgisch kampioenschap wielrennen in Binche een knappe bronzen medaille weggekaapt. Sanne maakte in de finale deel uit van een select kwartet en spurtte naar plek drie. In Zwitserland schoot Loris Rouiller de hoofdvogel af door zich tot Zwitsers kampioen in het mountainbiken te kronen.

Het mag gezegd worden: de prestatie van Sanne Cant op het BK wielrennen in Binche werd er eentje om u tegen te zeggen. De wereldkampioene veldrijden kleurde de hele finale en belandde in de slotkilometers in het beslissende kwartet.

Toch leek het er meermaals op dat Cant de rol zou lossen – maar taai zoals ze is – breken deed ze niet. Uiteindelijk dokkerde Sanne als eerste de kasseien op in het centrum van Binche om uit te pakken met een ultieme move. “Maar die kwam iets te snel denk ik”, kijkt Sanne terug die finaal op plek drie strandde.

“Een ietwat dubbel gevoel. Na mijn valpartij in Oostmalle heb ik lang gesukkeld met mijn knie, zo heb ik héél wat trainingsachterstand opgelopen, en dat heb ik vandaag gevoeld. Vergeet niet dat dit nog maar mijn derde wedstrijd van het zomerseizoen is. In dat opzicht ben ik dan ook blij met die bronzen medaille.”

Loris Rouiller rijdt met one-man-show naar Zwitserse MTB-titel

In het Zwitserse Andermatt kroonde Loris Rouiller zich tot Zwitsers kampioen mountainbike. Rouiller sprong al na de openingsronde weg en maakte er een ware solotocht van. “Ik voelde mij vandaag zonder enige twijfel uitmuntend”, glunderde onze kleine Zwitser achteraf.

“Ik kwam goed uit de startblokken en dat kon ik vrijwel meteen verzilveren. Even bleef mijn belangrijkste opponent Schätti nog in het wiel, maar bij het ingaan van de tweede ronde ben ik er alleen vandoor gegaan. Dit kampioenschap was een groot doel, fantastisch dat ik het dan ook kan afmaken.”

Lennert Belmans tweede in Duitsland, Ryan Cortjens op het podium in Luxemburg

Lennert Belmans werkte dit weekend de 3-etappenrennen in het Duitse Weilburg af. Lennert opende met een tweede plaats in het klimcriterium. In de tijdrit, ook eentje bergop, werd hij knap vijfde. In de afsluitende etappe stond Lennert alweer op het podium als tweede, meteen ook zijn resultaat in het eindklassement.

Ryan Cortjens trok op zijn beurt over de grens richting het Luxemburgse Contern om er eveneens een klimkoers af te werken. Met in de omloop een beklimming met een maximum stijgingspercentage van goed vijftien procent, beloofde het een zware dobber te worden. Ryan stond stevig zijn mannetje en besloot op een knappe derde stek.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image