Recent Nieuws

database

Niels Vandeputte kroont zich tot Belgisch kampioen mountainbike

Jul 22, 2018

Het is hem eindelijk gelukt: Niels Vandeputte heeft de eerste kampioenentrui in zijn wielercarrière beet. En wat voor één! In het West-Vlaamse Westouter reed een ijzersterke Niels naar de Belgische tricolore in het mountainbiken. Revanche voor zijn pech op het BK veldrijden in Koksijde begin dit jaar.

De wedstrijd bleef in de beginfase lange tijd op slot maar in de derde ronde ging Vandeputte zelf even aan de boom schudden. Uiteindelijk trok hij samen met de Waalse topfavorieten Clement Horny en Arne Janssens op pad.

Vandeputte en Horny bleken aan de elkaar gewaagd te zijn, Janssens moest de rol in de finale lossen. Horny probeerde het in de slotronde met enkele snedige demarrages maar Niels liet zich van zijn meest taaie kant zien.

Met zen tweeën trokken ze uiteindelijk samen richting de laatste rechte lijn voor een spurt die bepalend zou zijn voor goud of zilver. Horny draaide als eerste de bocht uit en probeerde op de verrassing te spelen. Niels was echter bij de pinken en remonteerde uiteindelijk erg sterk zijn concurrent.

“In de slotronde heb ik het erg tactisch gespeeld. Dat moest, want ik had al heel wat werk opgeknapt. Clement en Arne deden wat lastig toen we samen wegreden waardoor ik vol aan de bak moest. In de slotronde heb ik Clement de kastanjes uit het vuur laten halen. In de spurt voelde ik mij echt wel de sterkste, ik denk dat dat ook wel duidelijk was.”

“Dat ik het heb kunnen afmaken is bovendien erg mooi. Wat bijna niemand weet is dat ik vier weken geleden mijn sleutelbeen brak. Ik ben niet gaan wanhopen en ik had van dit BK al langer een doel gemaakt. Dit is bovendien mijn eerste titel ooit, mooi dat het dan meteen een Belgische is. Ik ga trouwens proberen om de trui nog enkele keren te showen in de komende weken.”

Ook Ryan Cortjens was trouwens van de partij in Westouter. Ryan maakte in de beginfase deel uit van de ruime kopgroep en voelde zich naar eigen zeggen enorm sterk. Maar al in de tweede ronde sloeg het noodlot toe en moest de Limburger de wedstrijd verlaten met een geblokkeerd achterwiel.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image