Recent Nieuws

database

Twee wedstrijden, drie podiumplaatsen

Sep 10 , 2018

Vorige week zorgde Mathis Avondts in Steenhuffel al voor de eerste zege van het seizoen en ook dit weekend werkte onze jongens opnieuw een puik weekend af. In twee wedstrijden stonden we maar liefst drie keer op het podium: een overzicht!

Zaterdag stond in het Nederlandse Kleeberg de Kleeberg Cross op het programma. Na een slechte start moest Mathis Avondts al snel achtervolgen en toen hij daarna ook nog eens ongelukkig in contact kwam met een boom, bleek een derde plaats het hoogst haalbare. Aaron Dockx kreeg af te rekenen met materiaalpech en moest uiteindelijk vrede nemen met plek zes. Onze andere eerstejaars Damon Bellon werd 27ste.

Bij de junioren eindigde een tweestrijd tussen Pim Ronhaar en Wout Vervoort in het voordeel van de Nederlander. Wout slaagde er lange tijd in om het wiel van Ronhaar te volgen, maar in de finale moest hij zich uiteindelijk wel gewonnen geven. Ook Lennert Meulemans deed het goed, hij reed vanuit de achtergrond alsnog naar een derde plaats. Lennert Belmans die zijn eerste wedstrijd als junior afwerkte, eindigde zesde.

Geen podiumplaatsen, wel sterke prestaties

In Wiekevorst stond de derde manche van de Moedige Veldrijder op het programma. Door de hoge deelnemersaantallen werden de eerste- en tweedejaarsnieuwelingen opgesplitst. In die eerste categorie toonde Damon Bellon zich. Damon streed lange tijd voor de derde podiumplaats, maar kwam in de finale nog nét dat tikkeltje tekort. Uiteindelijk werd Damon wel knap zesde.

Bij de junioren waren de ogen gericht op Ryan Cortjens, maar na een snel eerste wedstrijddeel waarin Ryan zelf het heft in handen nam, viel onze Limburger – mede door de warmte – helemaal terug. Uiteindelijk slaagde hij er wel in om de top vijf alsnog te vervolledigen. Ook Nando de Rijck reed een puike wedstrijd, hij werd als eerstejaars zevende.

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image