Recent Nieuws

database

Overwinning en podiumplaatsen in Vorselaar, ereplaatsen op De Muur

Sep 16 , 2018

Het veldritseizoen trekt zich ondertussen volledig op gang. Zaterdag stond in Vorselaar een nieuwe manche van ‘De Moedige Veldrijder’ op het programma, zondag opende het Belgische UCI-seizoen met de Brico Cross van Geraardsbergen. Een volledige samenvatting leest u hieronder.

Sanne Cant moet vrede nemen met ereplaats

De Brico Cross van Geraardsbergen luidde voor wereldkampioene Sanne Cant het nieuwe veldritseizoen in. Het was de Italiaanse kampioene Eva Lechner die furieus uit de startblokken schoot en al snel het laken naar zich toe kon trekken.

In de achtervolging probeerde wereldkampioene Sanne Cant nog naar een podiumplaats toe te fietsen maar meer dan een vijfde plaats zat er uiteindelijk niet in. “Dat Lechner zo te keer zou gaan had ik verwacht, zij werkte vorige week het WK MTB nog af dus heeft ze de goede vorm te pakken.”

“Zelf vond ik het vandaag erg lastig, het begin is ook altijd moeilijker. Ook de warmte speelde vandaag een rol. Of ik panikeer? Absoluut niet, waarom zou ik? Ik moet gewoon toegeven dat meer dan een vijfde plaats er niet heeft ingezeten.”

Net geen podiumplaatsen voor onze jeugd

Bij de nieuwelingen kwam enkel Damon Bellon in actie op De Muur, Damon reed naar een knappe dertiende plaats en was daarmee vierde eerstejaars. Bij de junioren kleurden Ryan Cortjens en Wout Vervoort het wedstrijdverloop.

Ryan nam in de openingsfase zelf het heft in handen maar kreeg het naarmate de wedstrijd vorderde wel lastiger. Uiteindelijk moest hij het koptrio laten gaan en zou hij samen met Wout Vervoort in de achtervolging strijden om de ereplaatsen. Ryan won de spurt van het groepje en werd vierde, Wout Vervoort besloot als zesde.

Eerstejaars junior Lennert Belmans werd zestiende, Nando De Rijck kwam twee keer ten val en eindigde als 33ste. Ook Lennert Meulemans kwam hard ten val, hij moest de wedstrijd uiteindelijk staken.

Vorselaar: overwinning en twee podiumplaatsen

Eerder dit weekend kwam onze jeugd ook in actie in Vorselaar. Bij de eerstejaars nieuwelingen greep Aaron Dockx zijn eerste overwinning van het seizoen. Damon Bellon vervolledigde de top vijf. Bij de tweedejaars pakte Mathis Avondts een derde plaats.

Bij de junioren werd er gestreden om de Antwerpse veldrittitel. Wout Vervoort was onze beste man op drie, Lennert Meulemans finishte als vierde. Lennert Belmans werd vijfde, Nando De Rijck besloot als zevende.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image