Recent Nieuws

database

Tiende plaats voor Cant in Waterloo

Sep 24 , 2018

Sanne Cant is tiende geworden in de wereldbekermanche van Waterloo (VS). De wereldkampioene miste haar start en kwam nooit écht in het stuk voor. “Panikeren is nu geen optie, het seizoen is nog lang”, bleef ze na afloop wel optimistisch.

Net zoals vorig seizoen opende met de wedstrijd in het Amerikaanse Waterloo, een nieuwe reeks van de ‘World Cup’. Sanne pakte vorig seizoen uit met een dubbel in de Amerikaanse crossen. Dat kunstje herhalen, lukte dit weekend niet.

“In eerste instantie startte ik goed, maar daarna raakte ik het wiel van Maud Kaptheijns waardoor ik voet aan grond moest zetten. In de ‘chaos’ bleef ik ook nog eens haperen waardoor ik té veel plaatsjes verloor”, geeft Sanne toelichting.

“Op die manier raakte ik de voeling met de kop van de wedstrijd meteen kwijt. Ik heb daarna nooit meer het gevoel gehad dat ik er toch nog naartoe zou kunnen rijden. Bovendien lag het tempo voorin ook te hoog.”

Even kwam Sanne nog terug tot op de zevende stek maar in de finale verloop ze opnieuw wat plaatsen om zo uiteindelijk als tiende te finishen. “Het is duidelijk dat ik niet dat supergevoel van vorig jaar heb. Toch ga ik het hoofd niet laten hangen. Het is niet de eerste keer dat het niet lukt in Amerika. Het seizoen is nog lang.”

Foto – Photopress.

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image