Recent Nieuws

database

Sanne Cant is helemaal terug en wint in Meulebeke

Okt 06, 2018

Na een loodzware race heeft Sanne Cant de Brico Cross in Meulebeke op haar naam geschreven. In een spurt klopte ze Ellen Van Loy en Loes Sels. “De eerste veldrit winnen is het moeilijkste. Er valt een grote last van mijn schouders.”

Het ging er van bij de start hard aan toe bij de dames elite. Om de beurt voerde een renster de forcing waardoor het pelotonnetje steeds verder uitdunde. Uiteindelijk bleven er nog vier rensters vooraan over. Ceylin Alvarado, Loes Sels, Ellen Van Loy en Sanne Cant. Ze probeerden elkaar kwijt te spelen, maar dat lukte niet. Tot Cant in de laatste ronde een finale versnelling plaatste. Ze geraakte niet volledig weg, maar kon met een kleine voorsprong de piste opdraaien. Dat volstond voor de overwinning.

“Ik wou in de laatste ronde het verschil maken”, vertelt Cant. Ik wist dat als ik met een beetje voorsprong de piste kon opdraaien, ik er kort bij zou zijn. Dat lukte en ik ben dan ook heel tevreden met mijn eerste overwinning van het seizoen. De eerste is altijd de moeilijkste! Ik ben blij dat ik mijn overgang uit Amerika goed verteerd heb. Het doet deugd dat ik weer in mijn eigen bed kan liggen en mijn vertrouwde trainingen kan doen.”

Pech voor junioren

Onze junioren kenden minder geluk in Meulebeke. Lennert Meulemans was heel lang in de running voor de overwinning. Hij zat mee in de kopgroep, maar in de laatste rechte lijn zat hij te ver om mee te spurten voor de overwinning. Hij werd zesde. Nog meer pech voor Ryan Cortjens en Wout Vervoort. “Wout en ik reden plat op hetzelfde punt”, legt Cortjens uit. Zo verloren we de aansluiting met kopgroep.” Tot overmaat van ramp reed Cortjens in de laatste ronde nog eens plat.

Podiumplaatsen voor nieuwelingen

Bij de nieuwelingen was het twee keer feest. Aaron Dockx reed knap naar de overwinning bij de eerstejaars nieuwelingen. Mathis Avondts werd na een spannende race tweede bij de tweedejaars.

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image