Recent Nieuws

database

Sanne Cant strandt op 9de plaats in Ronse

Okt 07, 2018

In Ronse reed wereldkampioene Sanne Cant na een loodzware wedstrijd naar de negende plek. “Vandaag voelde ik de terugreis van Amerika en de cross van gisteren serieus in mijn benen. Het ging moeilijk.”

Van bij de start werd het duidelijk dat Cant vandaag weinig rol van betekenis zou spelen. Een elitegroepje met onder meer Vos, Arzuffi en Worst reed in het begin van de wedstrijd weg en bepaalde het wedstrijdverloop. Cant probeerde enkele keren om dichterbij te komen, maar dat lukte niet.

“Het is allemaal wat veel geweest de laatste week", zegt Cant. "De terugreis uit Amerika, de wedstrijd van gisteren. Als je nog niet in topvorm bent, wordt dat allemaal wat veel.”

Vervoort vierde bij junioren

Bij de junioren reed Wout Vervoort naar een knappe vierde plaats. Witse Meussen en Pim Ronhaar reden samen weg. Achter hen volgde een klein peloton met onder andere Ryan Cortjens en Wout Vervoort. Die laatste sprong in de laatste ronde samen met Thibau Nys weg uit dat groepje. In de sprint om de derde plek moest Vervoort nipt zijn meerdere erkennen in Nys.

“Toch ben ik niet ontevreden", legt Vervoort uit. "Het was voor mij belangrijk om UCI-punten te halen zodat ik weg geraak van die tweede startrij. Dat is gelukt. Ik ben blij dat ik een beetje revanche heb kunnen nemen na mijn pechdag van gisteren.”

Belmans wint in Denemarken

Ook over de landsgrenzen heen werd er vandaag gekoerst door onze renners. Lennert Belmans mag de bloemen mee naar huis nemen uit Mordrup in Denemarken. Hij mocht er na een lastige cross de handen in de lucht steken.

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image