Recent Nieuws

database

Cant snelt naar derde plaats in Telenet Superprestige manche in Boom

Okt 20, 2018

Sanne Cant is derde geworden in de Telenet Superprestige veldrit in Boom. Bij de junioren ging Lennert Belmans met de overwinning lopen en bij de eerstejaars nieuwelingen mocht Aaron Dockx de bloemen mee naar huis nemen.

Het was een vreemde wedstrijd bij de dames. Kim Van De Steene reed van bij de start weg, maar Sanne Cant hield haar in het visier. Het gat was zo’n drie seconden en het leek wel of Cant ze een beetje liet spartelen. Maar opeens werd het gat groter en Cant kwam niet meer terug. Ze kreeg zelfs het gezelschap van Alice Maria Arzuffi die haar versloeg in de strijd om de tweede plaats. Cant werd derde.

“Ik was er misschien wel een beetje te gerust in dat ik het gat op Van De Steene kon dichtrijden”, legt Cant uit. “Ik snap niet goed waarom het niet lukte. Ik ben dus niet super tevreden. Ik win graag. Ik voel wel dat mijn conditie in stijgende lijn gaat. Morgen is er een nieuwe wedstrijd en daar gaan we weer het beste van maken.”

Ook onze jeugd was succesvol in Boom. Bij de junioren reed Lennert Belmans een beresterke wedstrijd. Hij won na een straffe solo. “Ik miste mijn start volledig, doordat ik verkeerd schakelde. Ik probeerde beetje bij beetje op te schuiven en dat lukte ook. Al snel kwam ik in de kopgroep van acht terecht. Op drie ronde van het einde bleven we nog met drie renners over. Ik plaatste toen een versnelling en kreeg vijf seconden. Achter mij bleven ze druk zetten, maar in de loopstroken kon ik het verschil maken. Ik bleef zo hard rijden als ik kon en haalde het. Het is mijn tweede overwinning als eerstejaars junior. Ik wist dat mijn vorm goed was, maar dit had ik niet verwacht."

Bij de eerstejaars nieuwelingen ging Aaron Dockx met de overwinning lopen. Nochtans was het geen makkelijke wedstrijd voor hem. “Ik moest op de laatste rij starten”, zegt Dockx. “Gelukkig kon ik snel opschuiven. In de derde ronde probeerde ik alleen weg te rijden, maar Iben Rommelare bleef in mijn buurt. Pas in de laatste ronde brak hij en was ik zeker van de overwinning. Het doet deugd om zo’n zware cross te winnen.”

Bij de tweedejaars nieuwelingen reed Mathis Avondts naar een knappe tweede plaats. “Ik heb er een beetje een dubbel gevoel bij”, vertelt Avondts. Ik kon lang volgen, maar op de kasseiklim moest ik telkens het gat laten. Daar werd het verschil gemaakt.”

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image