Recent Nieuws

database

Sanne Cant strandt net naast het podium in Bern, Dockx wint in Eversel

Oct 21 , 2018

Wereldkampioene Sanne Cant is in het Zwitserse Bern (derde manche van de wereldbeker veldrijden) net naast de prijzen gevallen. Cant reed nochtans een goede wedstrijd maar méér dan een vierde plaats zat er niet in. “Ik reed eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan”, zei ze achteraf.

Marianne Vos haalde al van in het begin verschroeiend uit. Sanne die op één van de heuvetjes opgehouden werd, was zo meteen op achtervolgen aangewezen. Even later kwam ze voorin wel aansluiten maar na een nieuwe demarrage van Vos en Worst moest ze de rol toch lossen.

In de achtergrond streed de wereldkampioene echter verder voor wat ze waard was. Even leek het er zelfs nog op dat ze samen met Alvarado zou terugkomen bij Compton in de strijd om de derde podiumplaats maar uiteindelijk moest Cant vrede nemen met plaats vier.

“Het was een lastige wedstrijd voor mij, ik had de hele tijd het gevoel dat ik achter de feiten aan moest rijden. De omloop was ook lastig en de bergjes bovendien erg verraderlijk. Ik heb wel de indruk dat het de juiste kant opgaat wat mijn vormpeil betreft. Met andere woorden: mijn conditie is oké. Hopelijk kan ik verder opbouwen nu.”

Wout Vervoort mist start, weeral pech voor Ryan Cortjens

Voor de junioren was de wedstrijd in Bern het decor voor de eerste wereldbekermanche van het seizoen. Geen wereldkampioen Ben Tulett, hij liep bij een valpartij in Gieten vorige wzk een breukje op in zijn knie en moest passen.

Wél Wout Vervoort en Ryan Cortjens, al werd het voor onze twee mannen een dag om snel te vergeten. Wout miste zijn start en kwam nooit écht in het stuk voor. Hij finishte uiteindelijk als zestiende.

Voor Ryan Cortjens werd het andermaal een dag vol pech. Ryan brak eerst zijn schoen en moest zo dus wisselen van schoenen. Een ronde later werd hij ook nog eens gedwongen tot een fietswissel toen zijn derailleur krom kwam te staan. Uiteindelijk keerde hij nog terug naar een 25ste plaats.

Aaron Dockx pakt tweede zege van het weekend

Ook in eigen land werd er vandaag nog gecrost en meer bepaald in Eversel. Daar won Aaron Dockx na gisteren al in Boom, ook vandaag bij de eerstejaarsnieuwelingen. Bij de junioren kwam Nando De Rijck in actie, hij werd achtste.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image