Recent Nieuws

database

Ryan Cortjens pakt overwinning in Gavere, Cant derde

Nov 11, 2018

Sanne Cant is derde geworden in de Superprestige Ladies Trophy in Gavere. Bij de junioren won Ryan Cortjens nadat hij de hele wedstrijd domineerde. Ook Aaron Dockx won zijn wedstrijd bij de eerstejaars nieuwelingen.

De regen zorgde voor een echte moddercross in Gavere. Bij de dames voelde wereldkampioene Sanne Cant zich dan ook meteen in haar sas. Annemarie Worst nam de beste start. Ze reed in de eerste ronde meteen weg. Maar nadat ze een schuiver maakte, kwam Cant bij haar aansluiten. Ze nam Arzuffi mee in haar wiel. Die flitste halfweg koers weg uit het wiel van Cant en Worst. Cant deed haar uiterste best om Arzuffi terug te halen, maar dat lukte niet. Worst en Cant werden nog bijgebeend door de Britse Brammeier. Die klopte Cant nog in een strijd om de tweede plaats. Onze wereldkampioene werd derde.

“Ik ben blij met mijn derde plaats”, zegt Cant. “Toen Arzuffi wegreed, heb ik een ronde alles op alles gezet om haar terug te halen, maar ze was te sterk. Na die inspanning trapte ik een beetje op mijn adem, waardoor ik misschien de tweede plaats verspeel. Maar ik mag terugkijken op een geslaagd weekend. Ik voel dat ik beter word. Ik vind het ook steeds plezanter nu er meer en meer modder is.”

Ook Dockx en Cortjens vieren feest

Aaron Dockx was torenhoog topfavoriet bij de eerstejaars nieuwelingen en dat was terecht. Van bij de start legde hij een verschroeiend tempo op. Hij reed de hele wedstrijd alleen en werkte zijn solo af. Hij boekt in Gavere al zijn 13de (!) overwinning van het seizoen. Bij de junioren mocht Ryan Cortjens de bloemen mee naar huis nemen na een dijk van een wedstrijd. Hij koos al vroeg voor de aanval en kreeg Witse Meeusen en Pim Ronhaar mee in zijn spoor. Maar op de helling richting het kasteel werd elke ronde duidelijk dat Cortjens de beste benen had. Hij besloot dan ook om daar zijn finale versnelling te plaatsen. Hij hield vol en reed solo naar de overwinning.

“Dit doet echt super veel deugd”, zegt Cortjens. “Ik voelde dat ik de sterkste was in de beklimmingen. Daarom ben ik ook daar vol aangegaan. Wanneer ik zag dat ik een gaatje had, voelde ik me vrij zegezeker. Ik ben gewoon vol gegaan en ben dolgelukkig met de winst!”

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image