Recent Nieuws

database

Valpartij in slotronde nekt Cant in Tabor

Nov 17 , 2018

Wereldkampioenne Sanne Cant is er in Tabor niet in geslaagd om leidster te worden in het wereldbekerklassement. Sanne deed het nochtans goed en had de wedstrijd in handen, tot ze in de slotronde ten val kwam. Uiteindelijk moest ze vrede nemen met een zesde plaats.

De wedstrijd bij de dames was andermaal spannend. Wereldkampioene Sanne Cant hield sterk de controle en reageerde vlot op de verschillende uitvalspogingen. Even reed Europees kampioene Annemarie Worst weg, maar daarna kwam alles weer samen.

Uiteindelijk dook een groep van zeven de finale in, met daarbij dus Sanne. Maar op één van de glibberige hellingen liep het mis. Cant kwam ten val en was uitgeschakeld voor winst. Uiteindelijk moest ze vrede nemen met plaats zes.

De teleurstelling achteraf was groot. “Ik ga echt met een erg slecht gevoel naar huis. Na de eerste trap ligt er een bergje. We waren met veel bij elkaar en ik dacht dat het zou stroppen. Daarom begon ik te lopen. Maar het was 1 grote ijsberg en ik geraakte niet boven. Dit is een klotegevoel. Ik had echt de indruk dat ik de wedstrijd onder controle had. Ik verdiende meer.”

Junioren kennen opnieuw pech

Bij onze junioren geen uitschieters. Al was pech andermaal weer een spelbreker. Het begon deze ochtend al toen Ryan Cortjens tijdens de verkenning hard ten val kwam en daarbij zijn hoofd bezeerde. Ryan startte met hoofdpijn aan de wedstrijd maar kende een complete offday. Hij finishte niet in de top twintig.

Wereldkampioen Ben Tulett maakte opnieuw zijn wederoptreden en gaf een sterke indruk. Ben reed al in de eerste ronde vanop de vijfde startrij naar de kopgroep en hield vlot stand. Maar ook hij kwam ten val. In de slotronde schoof hij onderuit en bezeerde daarbij, jawel, alweer zijn knie. Tulett moest opgeven maar de schade viel achteraf gezien al bij al mee.

Wout Vervoort tot slot werd tiende. Een knap resultaat gezien zijn wedstrijd. Wout startte vanop de vierde startrij, had wat tijd nodig om in zijn ritme te komen maar remonteerde daarna erg sterk. Toen hij op plaats negen kwam en op het punt stond de aansluiting te maken in de kopgroep kwam ook hij ten val. Uiteindelijk finishte hij nog als tiende.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image