Recent Nieuws

database

Cant wordt tweede in Hamme en leidt Sack Zelfbouw Ladies Trophy

Nov 18, 2018

Sanne Cant is tweede geworden in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy manche in Hamme. Ze is de nieuwe leidster in het algemeen klassement. Bij de junioren viel Lennert Belmans net naast het podium. Hij werd na een knappe race vierde.

Het parcours rond de vijver in Hamme lag er droog bij en dat zorgde voor een snelle cross. De wedstrijd bij de dames bleef dan ook gesloten. Een vijftal met onder andere Cant, Worst en Arzuffi bepaalde het tempo. Dat tempo lag te laag voor Arzuffi. Twee ronden voor het einde ging ze dan ook versnellen. Ze kreeg een klein gaatje, maar geraakte niet definitief weg. Het vijftal kwam weer samen en het werd een spurt. Daarin was Worst de snelste. Sanne Cant moest de sprint van iets te ver aangaan en werd tweede. Ze is ook de nieuwe leidster in het algemeen klassement.

“Ik ging de slotronde als vijfde in”, zegt Cant. “Het was niet makkelijk om op dit parcours voorbij te steken. Mijn doel was om als eerste het bosje in te duiken net voor de aankomst, maar dat lukte niet. Ik moest de sprint van iets te ver starten en werd tweede. Het is wat het is. Ik ben leidster in het algemeen klassement nu, dat is leuk. Maar de weg tot de eindmeet in Lille is nog lang.

Belmans net naast het podium

Bij de junioren is Lennert Belmans vierde geworden. Het was Nys die de wedstrijd hard maakte. Hij legde het tempo in de openingsronden hoog en ging er daarna alleen vandoor. Achter hem bleef een groepje van vijf met daarin Lennert Belmans samen. Joran Wyseure en Joachim Van Looveren reden samen uit dat groepje weg. Belmans zat toen iets te ver en kon niet meespringen. Hij wachtte dan tot de slotronde om zijn finale versnelling te plaatsen. Zo werd hij knap vierde.

“Nys was de sterkste vandaag. Het vijftal daarachter was aan elkaar gewaagd”, zegt Belmans. “Toen Wyseure en Van Looveren versnelden, zat ik te ver om mee te springen. Ik heb mijn krachten dan gespaard voor de laatste ronde. Zo kon ik Van Campenhout afhouden in de sprint. Ik ben over het algemeen wel tevreden over mijn wedstrijd. Mijn vorm is ook goed en ik voel me klaar voor de komende weken.”

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image