Recent Nieuws

database

Dockx zet zegereeks verder in Wachtebeke, Cant achtste

Nov 24, 2018

De Ambiancecross in Wachtebeke was alweer een kolfje naar de hand van eerstejaarsnieuweling Aaron Dockx. Dockx was alweer outstanding en zet zo zijn zegereeks voort. Bij de dames werd wereldkampioene Sanne Cant achtste.

Geen uitschieters in de gloednieuwe cross van Wachtebeke op een beresterke prestatie van Aaron Dockx na. De eerstejaarsnieuweling domineerde alweer en zette zijn zegereeks verder.

“Ik had een goede start en daarna liep het eigenlijk als een trein. Ik voelde mij vandaag alweer bijzonder sterk. Nu neem ik even twee weken rust, verplicht eigenlijk, want als ik zelf mocht kiezen ging ik gewoon door”, lachte hij. Damon Bellon deed het naar behoren en werd zevende.

Bij de tweedejaarsnieuweling pech voor Mathis Avondts. Ook Mathis kende een goede start maar net voor het einde van de openingsronde werd zijn derailleur er letterlijk afgereden. Mathis moest lopen richting materiaalpost maar reed met een portie volharding de wedstrijd toch uit. Bij de junioren geen uitschieters. Lennert Meulemans werd elfde, Nando De Rijck vijftiende.

Sanne Cant toont zich maar strandt pas als achtste

Wereldkampioene Sanne Cant kende geen al te beste dag. In de laatste ronde leidde ze nochtans de achtervolging op de twee ‘kopdames’ maar in het absolute slot moest ze teveel terrein prijsgeven. Uiteindelijk werd ze achtste.

“Daar ben ik natuurlijk alles behalve tevreden mee”, reageerde ze achteraf. “Het was alweer een razendsnelle cross, en dat ligt mij echt niet. Bovendien was het de hele wedstrijd wringen, dat lukt mij gewoon niet. Ik zal blij zijn dat we morgen in Koksijde weer aan de bak kunnen. Ik ben uit op revanche.”

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image