Recent Nieuws

database

Ryan Cortjens wint Soudal GP Hasselt, Cant wordt derde

Dec 01, 2018

Ryan Cortjens heeft bij de junioren de veldrit in Hasselt op zijn naam geschreven na een razendspannende tweestrijd met Ward Huybs. Bij de dames snelde Sanne Cant naar de derde plaats. Ook Mathis Avondts werd derde bij de tweedejaarsnieuwelingen.

Heel wat supporters kwamen Ryan Cortjens aanmoedigen in zijn eigen Limburg en dat leek hem vleugels te geven. Hij schoot als een raket uit de startblokken en leek te beginnen aan een hele lange solo. Maar nog voor halfweg koers kwam Ward Huybs aansluiten. De twee begonnen aan een razendspannende tweestrijd. Om de beurt probeerden ze weg te geraken, maar dat lukte niet.

“We gingen dan ook met twee de slotronde in”, legt Cortjens uit. “Ik geraakte hem maar niet voorbij. Maar opeens zag ik in de laatste lus een gaatje. Daar ben ik dan ook ingedoken en zo kon ik als eerste de laatste rechte lijn ingaan. Ik dacht echt dat hij er nog ging over komen. Want Huybs heeft echt een sterke sprint. Maar dat gebeurde niet en ik won! Dit doet echt heel veel deugd. Ik heb hier al elke keer op het podium gestaan, maar nog nooit op het hoogste schavotje. Hopelijk is dit nu het einde van mijn pechjaar. Ik ben goed in vorm en kijk al uit naar mijn volgende ‘thuiskoers’ in Zolder.”

Cant derde bij de dames

Het was Ellen Van Loy die de wedstrijd bij de dames hard maakte. Ze ging er van bij de start vandoor. Achter haar miste Sanne Cant haar start. Ze moest dus van bij het begin achtervolgen. Even later kreeg ze ook nog te maken met een legloper, en toen besefte ze dat het moeilijk ging worden.

“Ik moest van fiets wisselen en zo werd het gat snel groter. Ik probeerde wel terug te komen, maar dat lukte niet”, legt Cant uit. “De voorsprong van Van Loy bleef status quo. Ze reed niet sneller, maar ook niet trager. Ik begon dan nog wat te schuiven omdat ik misschien niet de juiste banden koos. Maar ik wou ook geen tijd verliezen door te wisselen. Daarom kon ik dus niet optimaal strijden voor de tweede plaats. Derde was zo het hoogst haalbare.”

Mathis Avondts derde bij nieuwelingen

Ook onze nieuwelingen kwamen in actie in Hasselt. Bij de tweedejaars nieuwelingen snelde Mathis Avondts naar de derde plaats. Hij is heel tevreden met dit resultaat. Bij de eerstejaars nieuwelingen eindigde Damon Bellon net buiten de top 10.

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image