Recent Nieuws

database

Dubbelslag voor IKO-Beobank: Cant en Belmans winnen in Mol!

Dec 02, 2018

Zaterdag won Ryan Cortjens al in Hasselt en ook zondag was IKO-Beobank aan het feest. Het werd een dubbelslag zelfs want zowel Lennert Belmans als wereldkampioene Sanne Cant schreven de Zilvermeercross op hun naam.

Bij de junioren domineerden Lennert Belmans en Wout Vervoort de wedstrijd. Belmans begon furieus en reed al snel een kloof van goed tien seconden bij elkaar. Toch kreeg hij halfweg het gezelschap van ploeggenoot Wout Vervoort en de Brit Jenson Young.

Maar Belmans bleek in de zandpassages duidelijk de sterkste. In de laatste ronde pakte hij uit met een stevige demarrage. Op het juiste moment. “Er zat nog wel wat in de tank om het in de slotronde af te maken. In de laatste zandpassage trok ik vol door, dat bleek het ideale moment.”

“Ik ben erg tevreden met deze derde zege. Nu ga ik er even van tussenuit om mij op de examens te kunnen concentreren. Ik blik tevreden terug op de eerste helft van het seizoen. Met drie zeges als eerstejaars denk ik dat ik nu al mag spreken van een goed seizoen, al blijft het jammer dat ik natuurlijk niet op de Koppenberg won.”

Sanne Cant weet weer wat winnen is

Niet alleen Belmans zette de Zilvermeercross naar zijn hand, ook wereldkampioene Sanne Cant won. De wereldkampioene vocht in de finale een straf duel uit met Laura Verdonschot maar in de finale bleek Cant toch de sterkste.

“Deze zege doet deugd. In de finale had ik al een kloof maar de rest kwam terug. Ik koos er dan bewust voor om mijn eigen tempo aan te houden. Ik voelde ook dat Verdonschot aan de rekker hing en het in de spurt dus zou goed komen. Deze zege doet deugd. Nu kan ik met een goed gevoel op stage vertrekken.”

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image