Recent Nieuws

database

Twee op twee voor hoofdsponsor IKO in Essen

Dec 08, 2018

Belangrijke afspraak vandaag voor onze nieuwelingen en junioren in Essen: daar stond met de IKO-Brico Cross de wedstrijd op het programma met onze hoofdsponsor IKO als title partner. En onze mannen deden het uitstekend: Mathis Avondts won bij de nieuwelingen, Ryan Cortjens deed dat een uur later ook bij de junioren.

De dag begon uitstekend in Essen. Bij de nieuwelingen stond er geen maat op Mathis Avondts. De man uit Kalmthout, op amper tien kilometer van Essen, pakte uit met een sterke solo. “Ik had mij vooraf wel wat druk opgelegd”, gaf Mathis achteraf mee. “Ik wist dat er enkele toppers afwezig waren en het voor mij dus de ideale kans zou zijn.”

“Ik heb van in het begin de wedstrijd in handen genomen en die tactiek heeft dus geloond. Ik kan nu met een goed gevoel de examenperiode verder zetten. Daar ga ik mij nu even op concentreren.”

Wat Mathis Avondts kon, lukte ook junior Ryan Cortjens. Hij haalde het in de finale van de Brit Lewis Askey, winnaar van Parijs-Roubaix bij de junioren nota bene. “Ik wist dat Askey een grote motor had. Anders win je Parijs-Roubaix niet, natuurlijk. Dat merkte ik dan ook op de lange rechte stroken. Daarom nam ik niet over en wachtte ik tot de laatste iets meer technische stukken om het verschil te maken. Dat is me gelukt."

Wout Vervoort vervolledige in Essen trouwens de top vijf. Wereldkampioen Ben Tulett kon eindelijk pijnvrij zijn wedstrijd uitrijden en werd achtste. Lennert Meulemans werd dertiende, hij kreeg af te rekenen met een gebroken schoenplaatje.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image