Recent Nieuws

database

Ryan Cortjens pakt derde overwinning op twee weken tijd

Dec 09, 2018

Na de veldrit van Essen heeft Ryan Cortjens nu ook de Druivencross in Overijse op zak gestoken. Hij won de loodzware wedstrijd na een spannend duel met Pim Ronhaar en onze wereldkampioen Ben Tulett. Die is helemaal terug en werd tweede. Voor Cortjens is het zijn derde overwinning op twee weken tijd.

De regen viel met bakken uit de hemel in Overijse en dat zorgde voor een grote modderpoel. Onze junioren lieten zich daar niet door ontmoedigen en gingen van bij de start vol door. Toch was er eentje die nog sneller uit de startblokken schoot. Europees kampioen Pim Ronhaar reed in de eerste ronde meteen weg. Hij kreeg al snel een gat van twintig seconden. Achter hem probeerden Ryan Cortjens en Ben Tulett het gat te dichten. Halfweg koers lukte hen dat ook. Cortjens twijfelde niet en ging erop en erover. Hij sloeg een klein gaatje. Tulett en Ronhaar waren verrast door de versnelling van Cortjens en kregen het moeilijk. Wanneer Ronhaar dan ook nog eens materiaalpech kende, was Cortjens helemaal vertrokken. Hij werkte de laatste ronden solo af en pakte zijn tweede overwinning van het weekend. Twintig seconden na hem bolde onze wereldkampioen Ben Tulett als tweede over de streep. Wout Vervoort startte goed aan zijn wedstrijd maar zakte daarna wat terug. Hij eindigde op een achtste plaats na een valpartij in de laatste ronde.

Een dolgelukkige Ryan Cortjens lijkt zijn topvorm gevonden te hebben. “Toch heb ik het gevoel dat ik nog beter kan”, begint Cortjens. “Ik heb niet speciaal gepiekt naar deze periode. Ik voel me wel goed, maar zit nog niet op mijn top. Ik ben super gelukkig met mijn overwinning hier. Ik zag Ronhaar snel vertrekken, maar ik panikeerde niet. Ik heb goed gedoseerd en ben rustig naar hem toegereden. Ik wist dat hij een tikje zou krijgen als ik erop en erover ging, daarom deed ik dat. Maar ik voelde me ook gewoon heel sterk. Toen ik een gaatje kreeg, wist ik dat de overwinning zonder pech binnen was. En het lukte! Het is heel speciaal om voor de derde keer in twee weken tijd te winnen.”

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image