Recent Nieuws

database

Wereldkampioenen Cant en Tulett worden zesde in Antwerpen

Dec 15, 2018

Sanne Cant en Ben Tulett zijn in de DVV Verzekeringen Trofee in Antwerpen allebei zesde geworden. Nog bij de junioren eindigde Lennert Meulemans 9de na een lekke band in de tweede ronde. Nando De Rijck reed naar de eflde plaats. Sanne Cant blijft leidster in het algemeen klassement.

0° Celsius stond er op de thermometer wanneer de junioren van start gingen vanochtend. Toch schrokken deze ijskoude omstandigheden onze jongens niet af. Ze gingen van bij de start hard tekeer. Ben Tulett reed weg en kreeg een handvol medevluchters mee. Ook Lennert Meulemans ging sterk van start en volgde op korte afstand. Maar in de tweede ronde sloeg het noodlot voor hem toe. Zijn tube ontplofte. Hij wisselde, maar terugkeren zat er niet meer in. Vooraan gingen ze met zes de laatste ronde in. Lars Boven toonde zich de sterkste van het groepje. Met een verschroeiende versnelling liet hij de anderen achter zich. Ben Tulett kreeg het lastig in de laatste ronde en finishte zesde. Na een inhaalrace eindigde Lennert Meulemans toch nog negende. En ook Nando De Rijck reed een sterke koers. Na een drukke examenperiode snelde hij naar de elfde plaats.

“In de laatste ronde kwam ik wat tekort”, begint Tulett. “Ik kon vorige week voor het eerst pijnvrij koersen en ik ben nog op de terugweg. Ik voel me nu 80% in orde dus het was zeker niet slecht vandaag. Ik denk wel dat ik in orde zal zijn tegen de kampioenschappen.”

Cant mist start en wordt zesde

Bij de dames ging Denise Betsema met de overwinning lopen. Sanne Cant miste haar start en moest aan een inhaalrace beginnen. Maar dat was heel moeilijk op dit parcours. Ze deed er alles aan om nog op het podium te eindigen, maar maakte te veel fouten in de slotronde.

“Met vier gingen we de laatste ronde in om te strijden voor de derde plaats”, zegt Cant. Maar ik maakte te veel foutjes om er echt aanspraak op te maken. In het algemeen klassement doe ik wel een goede zaak. Er kan nog veel gebeuren, maar ik ga er alles aan doen om dat op mijn naam te schrijven.”

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image