Recent Nieuws

database

Feestdag voor IKO-Beobank in Zonhoven

Dec 16, 2018

Sanne Cant, Ryan Cortjens en Aaron Dockx. Alledrie bezorgden ze onze ploeg de overwinning in Zonhoven. En ook Ben Tulett en Mathis Avondts vielen in de prijzen. Zij werden tweede en derde. Wout Vervoort en Lennert Belmans finishten bij de junioren in de top tien. De veldrit in Zonhoven was een groot feest voor onze ploeg.

Onze renners verschoten zich een hoedje wanneer ze ’s morgens aankwamen in Zonhoven. De kuil was helemaal ondergesneeuwd. Onze nieuwelingen vertrokken dan ook op een spekglad parcours. Maar dat lag hen wel. Aaron Dockx snelde bij de eerstejaars nieuwelingen naar zijn 16de overwinning van het seizoen. Mathis Avondts werd bij de tweedejaars nieuwelingen derde. Hij maakte een klein foutje in de laatste ronde, want anders had hij naar eigen zeggen zeker mee kunnen strijden voor de overwinning.

Een en twee bij de junioren

Na de nieuwelingen doken de junioren de kuil van Zonhoven in. Een enthousiaste Ryan Cortjens ging er van bij de start vandoor. Hij kreeg onze Lennert Belmans en Witse Meeussen mee. Een halve koers reden ze met drie rond, maar toen kwamen Ben Tulett, Nys en Bervoets aansluiten. Met zes gingen ze de laatste ronde in. In de kuil plaatste Cortjens zijn finale versnelling. Niemand had een antwoord klaar. Zo reed hij op een fenomenale manier naar de overwinning. Ben Tulett finishte na hem tweede. Belmans werd vierde, Vervoort tiende. Voor Cortjens is het zijn vierde overwinning op rij.

“Ik ben hier echt blij mee”, begint Cortjens. “Het is een kleine stunt om hier te winnen. Ik voelde me goed, maar wist dat ik hier geen hele koers alleen kon rondrijden. Daarom heb ik gewacht tot de laatste ronde om te versnellen. Ik trok alle registers open en wist dat ze me niet meer gingen terugzien. Ik vond het ook een prachtige editie met de sneeuw. Zoiets gaan we hier niet vaak meer meemaken denk ik.”

Vijfde keer raak in Zonhoven voor Cant

En ook Sanne Cant ging met de bloemen naar huis. Ze won een razendspannende strijd met Betsema. Met twee gingen ze de laatste ronde in en daar maakte ze het verschil.

“Ik hoopte op een goed gevoel hier in Zonhoven en dat bleek het geval te zijn. Het was een spannend duel met Betsema. Toen ik een gaatje kreeg ben ik gewoon vol doorgegaan. Zo kon ik de overwinning hier in Zonhoven pakken. Ik hoop dat ik nu vertrokken ben voor een mooie tweede seizoenshelft.

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image