Recent Nieuws

database

Twee zeges en één podiumplaats in Sint-Niklaas!

Dec 22, 2018

Met twee zeges uit drie wedstrijden werd de Soudal Waaslandcross alweer een succes voor IKO-Beobank. Sanne Cant en Aaron Dockx konden zegevieren, Mathis Avondts werd op zijn beurt knap derde.

Bij de dames greep wereldkampioene Sanne Cant haar zesde zege van het seizoen. Cant vocht een leuk duel uit met nichtje Loes Sels, in het voordeel van Cant. “In de laatste zandpassage nam ik de kop in handen. Maar Sels loste niet.”

“Toen ze in de finale even bleef steken, was dat het ideale moment om het laken naar mij toe trekken. Ik heb er samen met Loes een mooie wedstrijd van gemaakt en wisten beiden dat het pas in de slotronde beslist zou worden. Ik ben blij dat ik na Zonhoven opnieuw kan winnen? Of de trein nu vetrokken is? Ik hoop het ja!”

Perfect rapport voor Aaron Dockx

Geen wedstrijd voor Aaron Dockx voorlopig. Ook hij was in Sint-Niklaas andermaal aan het feest. Zijn zeventiende wedstrijd leverde meteen ook zijn zeventiende zege op. Kortom: een perfect rapport!

Dockx vetrok vanop de laatste startrij maar zat al na twee ronden aan de leiding. “En toen wou ik zo snel mogelijk van de concurrentie wegrijden. Na die slechte start kon ik in het zand al snel opschuiven. Die 17 zeges op 17 wedstrijden? Ik hoop dat ik die reeks kan doorzetten en het seizoen kan afsluiten zonder nederlaag." Damon Bellon werd negende bij zijn terugkeer.

Bij de tweedejaarsnieuwelingen zorgde Mathis Avondts met zijn derde stek voor nog een podiumplaats. “Die derde plaats weerspiegelt perfect mijn wedstrijd. Ik kwam al snel op de derde stek terecht, daar bleef het bij. Na twee weken examens ben ik tevreden met dit resultaat.

Bij de junioren kwamen Lennert Meulemans en Nando De Rijck in actie. Lennert moest er diep in de finale de brui aangeven, Nando werd dertiende. Zondag staat de wereldbekermanche in Namen op het programma.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image