Recent Nieuws

database

Impressionante Ryan Cortjens domineert in Namen, Sanne Cant kent pech

Dec 23, 2018

Ryan Cortjens heeft voor het eerst in zijn carrière een wereldbekermanche op zijn naam geschreven. Dat gebeurde na een impressionante onemanshow in Namen. Wereldkampioen Ben Tulett werd knap tweede. Bij de dames kende Sanne Cant pech, zij werd dertiende.

De trein bij Ryan Cortjens is hélemaal vertrokken. Na zijn zeges in Gavere, Hasselt, Essen, Overijse en Zonhoven was hij ook in Namen andermaal de sterkste. Al bij de eerste passage op de verraderlijke schuine kant werd het duidelijk dat er vandaag geen maat zou staan op de Limburger.

Cortjens reed al snel een kloof van goed dertig seconden bij elkaar en die bouwde hij beheerst verder en verder uit. In de achtergrond reed wereldkampioen Ben Tulett ondertussen naar een tweede stek. Tulett kwam sterk terug vanop de vierde startrij en kreeg in de eerste ronde ook nog eens af te rekenen met een lekke band.

Wie bovendien nog een impressionante wedstrijd liet optekenen was zonder twijfel Wout Vervoort. Vervoort die deeluitmaakte van de B-selectie moest hélemaal achteraan starten. Uiteindelijk zou hij 64 renners remonteren om als zesde te finishen. Lennert Belmans – eerstejaars junior – werd 24ste.

Cortjens was achteraf in de wolken. "Dit betekent heel veel. Ik wou hier altijd al winnnen. Vorig jaar werd ik hier als eerstejaars vierde. Ik wilde rustig de wedstrijd openbreken, maar ik ging bijzonder snel door de schuine kant. Mijn vader zei bij de opwarming al dat ik daar snel ging. Maar daardoor had ik meteen een vijftiental seconden toen ik een eerste keer omkeek. Op de laatste ronde nam ik geen risico's meer. Ik had wel nog geluk op de schuine kant, want ik ging helemaal van boven naar onder. Ik moet het hebben van dit soort rondjes: veel klimmen, power en wat modder."

Pech voor Sanne Cant in de openingsronde

Dat de omloop in Namen niet het favoriete rondje is van Sanne Cant, is geen geheim. Maar met haar stijgende vormpeil van de laatste weken wilde de wereldkampioene er toch het beste van maken. Maar al in de eerste ronde kreeg ze af te rekenen met een lekke band.

“Dus was het al van in het begin achtervolgen. Een lekke band is geen cadeau in Namen. Bergop rijden is lastig, maar naar beneden nog lastiger. Ik verloor dus echt wel heel wat plaatsen. Daarna heb ik het hoofd wel niet laten hangen. Ik wilde gewoon zo veel mogelijk punten pakken met het oog op het wereldbekerklassement.”

In dat klassement staat Sanne Cant nog steeds tweede, al telt ze nu wel een achterstand van 41 punten op leidster Marianne Vos.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image