Recent Nieuws

database

Zesde (!) overwinning op rij voor Cortjens, Cant snelt naar derde plaats

Dec 26, 2018

Ryan Cortjens heeft de wereldbeker van Heusden-Zolder op zijn naam geschreven. De Limburger pakt voor eigen volk zijn zesde overwinning op rij. Wereldkampioene Sanne Cant reed naar de derde plaats na een spannende wedstrijd bij de dames.

Maar liefst vier junioren van IKO-Beobank kwamen aan de start van de wereldbeker veldrijden in Heusden-Zolder: wereldkampioen Ben Tulett, Wout Vervoort, Lennert Belmans en Ryan Cortjens. Die laatste is in bloedvorm en dat liet hij merken. Hij ging er van bij de start vandoor. Hij begon zo aan een hele lange solo.

“Witse Meeussen viel achter me en ineens had ik een gat. Ik besloot om door te gaan”, zegt Cortjens. “Even dacht ik dat ik te vroeg vertrok. Maar ik voelde mee heel sterk. Ik ging vol door. Ik bleef gewoon een hoog tempo ontwikkelen en kon mijn voorsprong behouden tot aan de finish. Ik ben heel blij om hier voor eigen volk te winnen. Het is mijn zevende overwinning dit seizoen, mijn zesde op rij. Ja, dat is best straf. Ik voel me goed, maar ik heb het gevoel dat ik nog een stapje beter kan. Ik heb niet speciaal getraind voor deze periode, dus ik kan nog wel wat beter worden.”

Ook onze andere junioren reden een sterke wedstrijd. Wereldkampioen Ben Tulett viel in het begin van de wedstrijd en dook pas als 45ste het veld in. Na een knappe inhaalrace werd hij toch nog twaalfde. Wout Vervoort eindigde tiende. En Lennert Belmans die op de laatste rij moest starten eindigde 18de.

Derde plaats voor Cant

Sanne Cant is bij de dames derde geworden na een spannende wedstrijd. De wereldkampioene voelde zich goed en gooide van bij de start de knuppel in het hoenderhok. “Ik kreeg een gaatje samen met Vos en Brandt, maar jammer genoeg wilden ze niet meerijden met mij. Ik was de enige die wilde rijden en zo kwam er altijd heel wat volk terug. Het parcours lag er dan ook nog eens heel snel bij. Dat speelde niet in mijn voordeel. Uiteindelijk reden we dan toch met drie weg, maar in de laatste ronden waren Vos en Brandt te sterk. Ik denk niet dat er meer in zat. Ik voelde mij wel heel goed en ben blij dat ik mijn vorm kan bevestigen. Het is nu even afwachten hoe ik de volgende wedstrijden ga verteren.”

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image