Recent Nieuws

database

Wereldkampioene Sanne Cant moet nipt de duimen leggen in de spurt, opnieuw één en twee bij de junioren

Dec 28, 2018

Topdag alweer voor IKO-Beobank in de Azencross van Loenhout. Bij de dames maakte wereldkampioene Sanne Cant een positie indruk. Zij reed in de finale de kloof op leidster Brand toe maar moest in de spurt nipt de duimen leggen. Bij de junioren alweer één en twee met Ryan Cortjens en Ben Tulett.

Een vierde zege op rij in de Azencross van Loenhout voor Sanne Cant? Net niet. Nochtans was de wereldkampioene er dichtbij. Een trio met Cant, Lucina Brand en Denise Betsema bleek over de hele lijn de sterkste.

Brand ging op twee ronden van het einde aan de boom schudden en reed even weg. Maar een sterke wereldkampioene reed de kloof toe. Brand hield de druk hoog maar uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in een spurt. Daarin moest Cant nipt de duimen leggen voor Lucina Brand.

“Ik had hier graag voor de vierde keer gewonnen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt", sprak ze achteraf. "Ik ging nochtans als tweede in een zetel de laatste rechte lijn in, maar er zat nog heel veel snee op de sprint van Lucinda. Ik geraakte er nog naast, maar er niet meer over. Lucinda is ook niet de minste. Als je op de weg de Omloop Het Nieuwsblad kan winnen, dan kan je wel met een fiets rijden." Sanne Cant verstevigt wél haar koppositie in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy.

Opnieuw één en twee bij de junioren: zeven op zeven voor Ryan Cortjens

Ook bij de junioren spanning troef. Een viertal met daarbij Ryan Cortjens en wereldkampioen Ben Tulett kleurde de wedstrijd. Cortjens probeerde meermaals een bommetje te gooien maar uiteindelijk bleven ze met vier samen.

In een razendspannende spurt kwam Ryan Cortjens er in de slotmeters over. Sterk want Cortjens bleef op de laatste balkenpassage even haken en moest zo nog héél wat goedmaken. Hij remonteerde uiteindelijk nog net wereldkampioen Ben Tulett die tweede werd. Voor Cortjens is het zijn achtste zege van het seizoen, zijn zevende op rij.

"Dit is niet mijn mooiste, maar wel de spannendste zege", glunderde Cortjens. "Op een snel parcours was het moeilijk om het verschil te maken. Toen ik op de laatste balk bleef hangen, dacht ik dat het voorbij was."

"Bij het ingaan van de laatste rechte lijn had ik nog een serieuze achterstand goed te maken, maar toen ik zag dat ik naderde op de concurrentie kreeg ik een enorme boost. Ik kon blijven sprinten tot het laatste." Nando De Rijck, onze derde junior, werd 27ste.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image