Recent Nieuws

database

Sanne Cant wint bloedstollende strijd in Diegem, podiumplaatsen voor onze jeugd

Dec 30, 2018

Sanne Cant heeft na een beresterke wedstrijd de Superprestige Ladies Trophy in Diegem gewonnen. Ze wordt meteen ook de nieuwe leidster in het algemeen klassement. Ook Aaron Dockx mocht de bloemen mee naar huis nemen. Hij won bij de eerstejaars nieuwelingen. Mathis Avondts werd derde bij de tweedejaars nieuwelingen. Ook bij de junioren werd het een spannende wedstrijd. Onze wereldkampioen Ben Tulett werd tweede, Cortjens derde.

De schuine kant in Diegem was het zwarte beest van Sanne Cant vanavond. Twee keer maakte ze er een foutje en moest ze achtervolgen. Daarom leek het erop dat het podium was gaan vliegen, maar in het slot van de wedstrijd verscheen ze plots terug vooraan. Ze zette alles op alles in de laatste ronde en pakte na een razendspannende strijd met Worst en Betsema de overwinning.

“Ik ben enorm blij met deze overwinning”, zegt Cant. “Ik maakte een paar foutjes waardoor ik veel tijd verloor. Toch verloor ik mijn moed niet. Ik ging er vol tegenaan. Het was heel zwaar. Het is lang geleden dat ik nog zo diep moest gaan om de overwinning te pakken. Het is heel leuk om het jaar zo af te sluiten. Ik ben ook de nieuwe leider, dat is mooi meegenomen.”

2 en 3 voor de junioren

Ook bij de junioren was het een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken. Ryan Cortjens ging al snel in de aanval en kreeg Meeussen mee. Even later kwam ook onze wereldkampioen Ben Tulett aansluiten. Die ging op en over het tweetal en begon aan een solo. Een sterke Meeussen reed het gat weer dicht en met drie gingen ze de laatste ronde in. In de sprint was Meeussen de sterkste. Tulett werd tweede, Cortjens derde.

“Wat een spannende wedstrijd. Het is jammer dat we niet op het hoogste schavotje staan”, zegt Tulett. “Ik heb de laatste tijd veel wedstrijden gereden dus ik voelde dat mijn benen vermoeid waren. Ik ga nu terug naar Engeland om te rusten. Ik voel dat mijn vormpijl serieus aan het groeien is.”

Ook Cortjens kan nog altijd genieten van een goede vorm, hij had kettingproblemen. “Drie rondes voor het einde viel ze eraf. In de laatste ronde had ik opnieuw problemen en zo kon ik geen goede finale rijden."

Dockx pakt 19de overwinning van het seizoen

Ook Aaron Dockx mocht de bloemen mee naar huis nemen. Hij pakte zijn 19de overwinning bij de eerstejaars nieuwelingen na een prachtige solo. Bij de tweedejaars nieuwelingen werd Mathis Avondts knap derde.

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image