Recent Nieuws

database

Mathis Avondts wint in Vilvoorde, Dockx ziet einde komen aan straffe reeks

Jan 05, 2018

Onze nieuwelingen en junioren trokken vandaag naar Vilvoorde en Gullegem. In Vilvoorde werd het een succes: Mathis Avondts greep de zege bij de tweedejaarsnieuwelingen, Aaron Dockx werd tweede. In Gullegem minder succes: Wout Vervoort werd vierde, Lennert Belmans kende pech.

Beginnen doen we Mathis Avondts. Die greep in Vilvoorde vandaag zijn zesde zege van het seizoen. Avondts soleerde naar de zege. “Ik stond op de derde startrij maar mijn start was al bij al goed. Ik kwam al vroeg in de wedstrijd aan de leiding en besloot meteen om een keer flink door te trekken.”

“Dat bleek de juiste tactiek want ik kreeg meteen een klein kloofje. Ik heb dan mijn eigen tempo gezocht en geprobeerd om de kloof stelselmatig uit te bouwen. Dat lukte waardoor ik toch met een mooie voorsprong kon finishen.”

Eerste ‘nederlaag’ voor Dockx

Aan de straffe 19/19 (19 wedstrijden gereden, 19 wedstrijden gewonnen) van Aaron Dockx is in Vilvoorde een einde gekomen. Dockx moest vrede nemen met een tweede plaats. “Door een valpartij in de start werd ik wat opgehouden. Het stropte even later ook helemaal dicht waardoor ik opnieuw héél wat plaatsen en tijd verloor.”

“Op dat moment zaten mijn voornaamste concurrenten alweer vooraan waardoor het voor mij voornamelijk een inhaalrace werd. Ondanks het feit dat mijn zegereeks hier stopt, ben ik wel tevreden met die tweede plaats. Dat was vandaag – gezien de omstandigheden – het hoogst haalbare.”

Pech in Gullegem

Junioren Wout Vervoort en Lennert Belmans trokken richting Gullegem. Wout kende een sterke start en voerde de debatten lange tijd aan. Maar iets over halfweg zakte hij wat terug. Mede door twee valpartijen en een geblokkeerde ketting. Uiteindelijk zou hij als vierde net naast het podium stranden.

Ook Lennert Belmans kende een goede start, maar ook hij kreeg af te rekenen met kettingproblemen. Meerdere keren zelfs. De moed zakte uiteindelijk in de schoenen bij Belmans die nog achtste werd.

Foto – Jo Groenevinger

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image