Recent Nieuws

database

IKO-Beobank rondt de kaap van de vijftig zeges, Cant komt zwaar ten val

Jan 06, 2019

Ryan Cortjens en Aaron Dockx hebben voor de 49ste en de 50ste zege gezorgd dit veldritseizoen. Cortjens pakte de winst in Brussel, Dockx in Bonheiden. Wereldkampioene Sanne Cant kwam zwaar ten val en werd zevende in Brussel.

Vier van onze junioren gingen van start in Brussel: Nando De Ryck, Lennert Belmans, Ryan Cortjens en de jarige Wout Vervoort. Ze gingen goed van start, maar er was er eentje die nog beter weg was: Witse Meeussen. Hij reed een hele wedstrijd lang op kop. Onze junioren zaten hem achterna. In de laatste ronde knalde Cortjens het gat op Meeussen dicht. Hij ging erop en erover en pakte de overwinning. Wout Vervoort bezorgde zichzelf een mooi verjaardagscadeau en werd derde. Lennert Belmans eindigde achtste, Nando De Ryck veertiende.

“Deze overwinning doet deugd”, zegt Cortjens. “Meeussen reed snel weg, maar ik heb gewoon mijn eigen koers gereden. Ik voelde me goed en wist dat ik het gat kon dichten. Ik heb dat op het juiste moment gedaan. Het is leuk om met een overwinning naar het BK te trekken. Ik voel me goed en heb er zin in.”

Cant valt en wordt zevende

Pech voor Sanne Cant in Brussel. Ze was aan het strijden voor het podium, maar halfweg koers ging ze zwaar tegen de grond. Ze viel op een afgezaagde boomstronk en bezeerde haar. Ze reed de wedstrijd wel uit en werd zevende.

“Ik heb echt wel veel pijn”, zegt Cant. “Ik heb elke week wel iets voor, maar nu is het toch serieuzer dan anders. Ik heb nu een week tijd om hiervan te recupereren en hoop dat alles goed komt tegen het BK.”

Dockx bezorgt onze ploeg 50ste overwinning van het seizoen

In Bonheiden zette Aaron Dockx bij de eerstejaars nieuwelingen de puntjes terug op de I. Hij won na een prachtige solo en bezorgde onze ploeg zo de vijftigste overwinning van het seizoen. Onze nieuwe aanwinst Jarne Ceulemans werd vijfde, Damon Bellon 13de. Onze andere nieuwe aanwinst Kiona Crabbé werd vierde in Bonheiden en blijft aan de leiding in het klassement voor de Moedige Veldrijder.

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image