Recent Nieuws

database

Voorbeschouwing - IKO-Beobank vol vertrouwen naar Kruibeke

Jan 11, 2018

Dit weekend is het opnieuw zover. Dan zijn alle ogen in veldritland gericht op de nationale kampioenschappen. Kruibeke vormt het decor voor het Belgische kampioenschap maar ook in het Britse Kent gaan we op zoek naar een titel. Tijd voor een voorbeschouwing!

Tien op tien voor Sanne Cant?

Dat het voor IKO-Beobank – met topfavorieten in zowat elke reeks waarin we actief zijn – een speciaal BK kan worden staat buiten kuif. Sanne Cant kan in Kruibeke een straf nummer neerzetten. Zij gaat zaterdag op zoek naar haar tiende opeenvolgende Belgische titel.

“Ik besef dat het straf zou zijn”, blikt Sanne vooruit. “Ik vind het zelfs al straf dat het al negen keer gelukt is. Ik ben niet al te zenuwachtig. Met de druk leer je wel omgaan, ik stond trouwens al acht keer aan de start van BK met de wetenschap dat ik alleen maar kon verliezen.”

“Ik wil er uiteraard alles aan doen om zaterdag die tiende titel op rij te grijpen. Al besef ik dat de concurrentie ook stevig is. Hoe dan ook denk ik dat het moet lukken. Ik ben de omloop niet gaan verkennen, maar ik heb gehoord dat de sterkste zeker zal winnen. Dat doet mij plezier.”

Ook bij de dames junioren komen we sinds 1 januari in actie. Kiona Crabbé is een potentiële medaillekandidaat. “Het hangt in onze reeks erg dicht bij elkaar, ik denk dat we met vier à vijf dames zijn die aanspraak maken op een titel. Ikzelf voel mij goed, ik reken toch op een medaille”, aldus Kiona.

Ryan Cortjens gaat favorietenrol niet uit de weg

Dat Ryan Cortjens topfavoriet is voor het BK – samen met Witse Meeussen weliswaar – is een understatement. Cortjens was dit seizoen al negen keer de beste, won in de drukke decembermaand zeven keer en won afgelopen zondag in Brussel nog na een stevige remonte.

“Ik mik dan ook hoog in Kruibeke”, steekt Cortjens van wal. “Zeggen dat ik toch op een podium mik is nog zacht uitgedrukt. Ik wil resoluut voor de titel gaan. Ik acht mij daartoe in staat, zeker op een omloop waar het puur op de kracht zal zijn. Al mag je iemand als Witse nooit onderschatten. En er zijn nog andere kapers op de kust.”

Bij de junioren is het ook uitkijken naar Wout Vervoort, die werd zondag in Brussel ook knap derde. Verder komen ook onze eerstejaars junioren Lennert Belmans (dit seizoen onder andere al winnaar in Boom) en Nando De Rijck in actie.

Dockx met haast perfect rapport naar BK

Aaron Dockx is bij de eerstejaarsnieuwelingen outstanding. Met 20 overwinningen uit 21 wedstrijden trekt hij met een bijna perfect rapport naar Kruibeke. “Ik zie het helemaal zitten”, liet Aaron optekenen na de verkenning op woensdagmiddag. “Ook de omloop is er eentje op mijn maat. Het gaat baggeren worden, maar zo heb ik het graag.”

Bij de eerstejaarsnieuwelingen komen ook Damon Bellon en onze nieuwste aanwinst Jarne Ceulemans in actie. Bij de tweedejaarsnieuwelingen is Mathis Avondts ook absoluut medaillekandidaat. Mathis mocht dit seizoen al zes keer zegevieren, maar zal in Kruibeke moeten afrekenen met topfavoriet Jente Michels.

Ben Tulett in Kent

Niet enkel in Kruibeke wordt er trouwens gestreden op de nationale titels, ook in het Britse Kent waar wereldkampioen Ben Tulett zal strijden om eremetaal. Ben komt zondag in actie en is er absoluut topfavoriet.

Zaterdag 12 januari

12u00 – Eerstejaarsnieuwelingen: Aaron Dockx – Damon Bellon – Jarne Ceulemans

13u40 – Junioren: Ryan Cortjens – Wout Vervoort – Lennert Belmans – Nando De Rijck

15u00 – Dames: Sanne Cant – Kiona Crabbé (dames junioren)

Zondag 13 januari

11u00 – Tweedejaarsnieuwelingen: Mathis Avondts

Brits kampioenschap in Kent met Ben Tulett (junioren)

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image