Recent Nieuws

database

IKO-Beobank domineert eerste dag in Kruibeke

Jan 12, 2019

Met drie Belgische titels en een bronzen medaille is de eerste dag van het Belgisch kampioenschap in Kruibeke uitgedraaid op een feest voor IKO-Beobank. Aaron Dock bij de eerstejaarsnieuwelingen, Ryan Cortjens bij de junioren en Sanne Cant bij de dames verovereden de tricolore. Als kers op de taart greep onze nieuwste aanwinst Kiona Crabbé de bronzen medaille bij de dames junioren.

Aaron Dockx houdt het spannend maar wint

Bij de eerstejaarsnieuwelingen was Aaron Dockx de uitgesproken favoriet. Met 20 zeges uit 21 wedstrijden niet onlogisch. Dockx nam meteen de kopstart maar moest in de beginfase de tegenstand dulden van een sterke Kenay De Moyer.

Maar iets over halfweg ging Dockx uiteindelijk – zoals de voorbije weken – toch solo. In de achtergrond kwam Niels Ceulemans nog wel terug maar Dockx hield stand en reed méér dan verdiend naar de Belgische titel.

“Ik moet toegeven dat na mijn eerste nederlaag vorige week er wel wat twijfels waren. Maar na de verkenning van woensdag zat de moraal weer goed. Het was alles behalve makkelijk, vooral op de schuine kant had ik het erg moeilijk. Kenay bleef bovendien lang druk zetten, en ook Niels kwam nog dicht. Maar ik ben erg blij dat het gelukt is. Ik ben dolgelukkig.”

Ook Jarne Ceulemans en Damon Bellon kwamen in actie bij de eerstejaarsnieuwelingen. Jarne kende een sterke start en streed zelfs een tijdje voor de medailles. Maar daarna zakte hij op de zware omloop van Kruibeke terug naar plaats zes. Damon Bellon werd er 21ste, hij moest achteraan starten.

Ryan Cortjens domineert bij de junioren

Bij de junioren stond er vandaag geen maat op Ryan Cortjens. Nochtans liep het op de eerste schuine kant al mis: Ryan kwam ten val en moest achtervolgen. Lang duurde het echter niet voor Cortjens de kloof weer zou dichten.

Toen Nys ook ten val kwam, gingen Cortjens en Witse Meeussen er samen vandoor. Maar onze Limburger bleek duidelijk de sterkste. Ryan voerde al bij het ingaan van de tweede ronde een ware onemanshow op en zou eindelijk met goed 44 seconden voorsprong finishen. “Ik had een superdag”, zei hij achteraf.

“Het vertrouwen was er vandaag, en dat speelde in mijn voordeel. Ik wist dat ik zonder pech kampioen zou worden. Na die vroege valpartij ben ik niet beginnen panikeren. Ik heb het kloofje gedicht, heb de rol vooraan overgenomen en heb daarna stevig doorgetrokken. Prachtig om op die manier de Belgische titel te grijpen.”

Ook eerstejaars junior Lennert Belmans reed een dijk van een wedstrijd! Hij werd knap vijfde. Wout Vervoort die meerdere malen ten val kwam werd elfde, Nando De Rijck finishte als 21ste.

Sanne Cant zorgt voor unicum: tiende Belgische titel op rij!

Bij de dames zorgde Sanne Cant voor de derde titel van de dag. Voor haar haar tiende Belgische titel op rij. Sanne nam van in het begin het heft in handen, bleef even samen met nichtje Loes Sels maar reed daarna onbedreigd naar haar tiende Belgische titel.

“Dit had ik nooit druven dromen aan het begin van mijn carrière”, vertelde een gelukkige en trotse wereldkampioene. “Het was vandaag wel erg lastig, misschien wel de lastigste omloop van al die tien Belgische kampioenschappen. Ik wist vooraf dat het zou moeten lukken, maar dit is toch een opluchting. Nu werken we verder richting het WK.”

Naast de Belgische titel van Sanne behaalde onze nieuwste aanwinst Kiona Crabbé bij de dames junioren ook een knappe bronzen medaille. “Ik ben blij dat ik een medaille grijp, maar ik had misschien wel wat meer verwacht. Maar goed, tot op één ronde van het einde leek het er zelfs op dat het maar vierde zou worden. Dat ik dan nog mee op het podium sta is een opsteker.

Foto-Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image