Recent Nieuws

database

Ben Tulett kroont zich in Kent tot Brits kampioen, Mathis Avondts knap derde in Kruibeke

Jan 13, 2019

Ook de tweede dag van de nationale kampioenschappen werden een succes voor IKO-Beobank. In het Britse Kent kroonde wereldkampioen Ben Tulett zich tot Brits kampioen. In Kruibeke werd Mathis Avondts dan weer knap derde bij de tweedejaarsnieuwelingen.

In Groot-Brittannië was wereldkampioen Ben Tulett topfavoriet na zijn sterke prestaties van de laatste weken, maar ook Lewis Askey was een sterke outsider. Tulett nam van in het begin het heft in handen. Even moest hij tegenstand dulden, maar daarna trok de wereldkampioen er alleen vandoor. Hij finishte finaal met meer dan een minuut voorsprong.

“Ik heb de wedstrijd meteen in handen genomen, dat was de bedoeling. Toen ik een kloof had ben ik volle concentratie blijven doorgaan. Hoe dan ook was de kloof toch aardig groot. Ik heb vandaag veel vertrouwen getankt voor de komende weken.”

Mathis Avondts grijpt brons

Bij de tweedejaarsnieuwelingen in Kruibeke werd Mathis Avondts derde. Mathis nam de kopstart maar moest zijn meerdere erkennen in een outstanding Jente Michels. Mauro Delmé werd tweede. “Ik ben al bij al wel tevreden met dat resultaat”, zei Mathis. Logisch ook want bij het ingaan van de slotronde hing hij nog vierde.

“Dat ik dat in de slotronde nog goed maak is een opsteker. Ik denk dat deze derde plaats het hoogst haalbare was vandaag. Ik probeerde in de openingsfase wel door te trekken toen Michels iets verder staat, maar niet veel later stormde hij mij voorbij. Er was vandaag niets tegen te beginnen.”

Foto - Charlie Crowhurst

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image