Recent Nieuws

database

Lennert Belmans gooit hoge ogen in Pontchateau, Aaron Dockx geeft nieuwe BK-outfit meteen glans

Jan 20, 2019

In Pontchateau (Frankrijk) streden kersvers Belgisch kampioen Ryan Cortjens en Lennert Belmans voor de wereldbeker. Voor Ryan werd het een dag om snel te vergeten: de Limburger reed in de beginfase vlot mee vooraan, maar zakte na twee lekke banden én een valpartij terug naar plaats 29.

Voor Lennert Belmans liep het dan toch beter. Onze eerstejaarsjunior reed een ijzersterke finale en dook in het slot de top tien in. Uiteindelijk zou hij als zevende eindigen, daarmee doet hij ook een gooi naar een WK-selectie. “Daar ben ik uiterst tevreden mee”, klonk Lennert vanuit Frankrijk.

“Ik moest vanop de derde rij vertrekken maar mijn start was al bij al goed. Tot ik mij helemaal liet wegdrummen waardoor ik opnieuw op achtervolgen werd aangewezen. Daarna ben ik ronde na ronde kunnen opschuiven om zo uiteindelijk als zevende te finishen. Ik denk dat ik bovendien heb getoond dat mijn vorm goed zit. En wat die WK-selectie betreft? Ik ga er nog niet vanuit, maar het zou wel mooi zijn.”

Winst, podiumplaats en eindwinst in Meer-Hoogstraten

In eigen land kwam kersvers nieuwelingenkampioen Aaron Dockx voor het eerst in actie. Aaron gaf in Meer-Hoogstraten zijn nieuwe outfit meteen weer wat extra glans door solo naar zijn 23ste zege van het seizoen te rijden. Jarne Ceulemans, die zaterdag in Heusden-Zolder nog goed was voor een tweede plaats, werd dertiende. Damon Bellon werd achttiende.

Bij de tweedejaarsnieuwelingen werd Mathis Avondts knap tweede na een ongenaakbare Jente Michels. Bij dames werd Kiona Crabbé vijfde, Kiona verzekerde zich wel van eindwinst in het klassement van de Moedige Veldrijder. Bij de junioren werd Nando De Rijck veertiende.

Pech nekt Wout Vervoort in Luxemburg

Ook in het Luxemburgse Leudelange werd er gecrosst. Wout Vervoort kwam er in actie tijdens de Grand Prix Möbel Alvisse 2019. Wout kwam sterk voor de dag en reed zowat héél de wedstrijd aan de leiding, tot hij in de slotronde af te rekenen kreeg met kettingproblemen. Uiteindelijk finishte hij als vijfde.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image