Recent Nieuws

database

Wereldkampioene Sanne Cant wordt vierde in Hoogerheide, Lennert Belmans verrast met podiumplaats

Jan 27, 2019

In Hoogerheide stond de laatste manche meetellend voor de wereldbeker op het programma. Bij de dames werd wereldkampioene Sanne Cant vierde na een degelijke wedstrijd. Verrassing van de dag kwam er wel van Lennert Belmans die bij de junioren zijn WK-selectie in de verf zette met een derde plaats.

Sanne Cant paste met het oog op het WK voor de wereldbeker in Pont-Chateau vorige week en maakte dus geen aanspraak meer op eindwinst in het wereldbekerklassement. Toch was de wereldkampioene na een zware trainingsperiode in Spanje gebrand op een goed resultaat.

Cant nam samen met Denise Betsema en Marianne Vos de wedstrijd in handen en leidde lange tijd de debatten. De kopgroep van drie werd halfweg wedstrijd een kopgroep van zes en plots kwam ook Nederlands kampioene Lucina Brand helemaal onder stoom.

Brand reed weg, de rest moest passen. Cant probeerde samen met Compton om toch weerwerk te bieden, maar dat lukte uiteindelijk niet. Compton reed naar plaats twee, Marianne Vos ging in de finale nog voorbij Cant die uiteindelijk op plaats vier strandde. In het eindklassement van de wereldbeker finisht ze na Marianne Vos als tweede.

“Ik voelde mij ondanks de zwarte trainingen van de laatste weken toch goed vandaag”, reageerde Sanne. “Het was een loodzware wedstrijd, puur op de power omdat de omloop door de hevige regenval volledig kapotgelopen was.”

“Uiteraard had ik vandaag liever wel op het podium gestaan, maar volgende week is belangrijker. Of ik met stress naar het WK ga? Neen, die tijd is gepasseerd. Ik ben twee jaar op rij wereldkampioene, drie keer zou héél straf zijn. Uiteraard wil ik die derde titel, maar je trekt met een héél ander gevoel naar zo’n kampioenschap als het de eerste keer zou kunnen zijn.”

Lennert Belmans zet WK-selectie extra in de verf met straffe podiumplaats

Bij de junioren kwam de strafste prestatie vandaag misschien wel van eerstejaars Lennert Belmans. Vorige week in Pont-Chateau kwam hij al sterk voor de dag met een zevende plaats, maar vandaag overtrof hij zich zonder twijfel met plaats drie.

“Wat vandaag het grote verschil maakte? Mijn start”, analyseerde Lennert achteraf. “Ik had vandaag goede benen en kon zo dus de hele wedstrijd blijven opschuiven. Uiteindelijk kwam ik op plaats drie terecht, het hoogst haalbare.”

Opvallend was de constante waarmee Belmans vandaag rondreed. “Dat geeft vertrouwen. Heel wat renners kende vandaag een terugval, ik hield het veertig minuten lang vol. Dit is natuurlijke een serieuze boost met het oog op het WK. Ik had voor het seizoen zeker niet gedacht dat ik de WK-selectie zou halen, dus erbij zijn is op zich al mooi. Maar met deze wedstrijd in het achterhoofd wil ik ook in Bogense iets strafs neerzetten.”

Belgisch kampioen Ryan Cortjens werd vierde. Na een moeilijke beginfase en veel foutjes leek hij er naarmate de wedstrijd vorderde toch door te komen. In de slotronde kwam hij nog dicht bij Lennert Belmans, maar uiteindelijk moest hij vrede nemen met een vierde plaats. In het wereldbekerklassement wordt hij wel knap tweede na winnaar Witse Meeussen. Wereldkampioen Ben Tulett die in Bogense zijn titel zal verdedigen kende een pechdag en werd pas 35ste.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image