Recent Nieuws

database

WK om nooit te vergeten: twee wereldtitels en één medaille!

Feb 04, 2019

IKO-Beobank heeft het opnieuw geflikt. In Bogense verlengden Ben Tulett en Sanne Cant beiden hun wereldtitel. Als kers op de grote taart greep Ryan Cortjens ook nog eens brons en maakte Lennert Belmans een fantastisch debuut met een achtste plaats.

Net zoals vorig jaar keert IKO-Beobank huiswaarts met twee wereldtitels op zak. Zaterdag opende Ben Tulett met een straf nummer. Hij maakte er een ware onemanshow en verlengde meer dan verdiend zijn wereldtitel. Er stond ook nog een tweede man op het podium want Ryan Cortjens greep brons! Ook onze eerstejaars Lennert Belmans reed een sterk WK, hij werd achtste ondanks een lekke band.

Ben Tulett: “Na de miserie in het begin van het seizoen is het ongelofelijk dat dit lukt. We zijn altijd hard blijven werken, maar mentaal was dat niet altijd even gemakkelijk. “Het was erg moeilijk voor mij om naar dit niveau terug te komen. Maar het is mooi dat ik mijn seizoen op deze manier kan afsluiten.”

Ryan Cortjens: «Ik ben blij voor Ben. We zijn samen op stage geweest in Spanje, met ook Mathieu van der Poel erbij en daar reed Ben ook heel hard. Toen Tulett in de tweede ronde weg reed, kon ik niet volgen. Derde worden was voor mij het hoogst haalbare.”

Sanne Cant doet bijna het onmogelijk en verslaat Nederlands blok

Bij de dames het verwachte scenario: Sanne Cant tegen een sterk Nederlands blok. Maar Cant had een topdag, hield de wedstrijd voortdurend onder controle en pakte in de finale uit met een demarrage van jewelste. De succesformule voor een derde opeenvolgende wereldtitel.

“Dit is misschien wel de mooiste van de drie. Ik heb de voorbije keihard gewerkt, ik heb nog nooit zo hard getraind. Dat dit dan op deze manier uitpakt is te mooi voor woorden. Een hattrick is iets speciaals, en wie weet wat kan er nog. Hier ga ik lang van genieten.”

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image