Recent Nieuws

database

Sanne Cant zet regenboog nog eens extra in de verf in eigen Lille

Feb 09, 2019

Sanne Cant heeft een week na haar overwinning op het WK in Bogense ook de cross in ‘haar’ Lille gewonnen. Cant pakte uit met een stevige finale en zette zo haar regenboogtrui nog eens extra in de verf. Als kers op de taart won ze ook nog eens het eindklassement van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy. Bij de junioren werd Wout Vervoort eerder op de dag.

Wereldkampioene Sanne Cant was gebrand op de zege in haar eigen Lille. De finale werd aanvankelijk gekleurd door een trio maar in de finale kwam ook Denise Betsema weer aansluiten bij Cant, Sels en Van der Heijden.

De wereldkampioene pakte in de slotronde uit met een sterk manoeuvre en wist een kloofje te slaan. De rest probeerde nog terug te komen maar daar slaagden ze niet in. Feest dus voor Sanne Cant die ook nog eens de Sack Zelfbouw Ladies Trophy op haar naam schrijft.

Het is altijd leuk om te winnen voor eigen fans. Al was het vandaag niet gemakkelijk, ik had geen superdag. Logisch ook, ik ben pas sinds donderdag echt deftig aan het trainen, de eerste dagen na zo’n wereldtitel is dat bijna niet mogelijk. Het is mooi dat je dan toch kan winnen, al had ik het Loes ook wel gegund.”

Wout Vervoort koerst hele wedstrijd mee vooraan maar valt net naast podium

Ook bij de junioren een kwartet dat de wedstrijd kleurde. Thibau Nys, Witse Meeussen, Jetze Van Campenhout en Wout Vervoort. In de slotgronde spatte de groep uiteen, Vervoort was eraan voor de moeite en moest vrede nemen met een vierde plaats. Eerstejaars Lennert Belmans werd vijfde, Belgisch kampioen Ryan Cortjens uiteindelijk achtste. Nando De Rijck sloot af als zestiende.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image